Tartu tarinaasi - asiakaspolun tarinallistamisen käsikirja

Tarinallistaminen on hyödyllinen menetelmä jokaiselle, joka pyrkii luomaan ja kehittämään mielenkiintoisia ja elämyksellisiä palveluja. Tämä käsikirja on syntynyt käyttäjälähtöisesti todellisten tarpeiden pohjalta.

kuvituskuva
13.10.2023
Julkaisu

Meillä on jo syntyessämme kyky  hahmottaa tarinoiden elementtejä, ja tarinoista on myös todettu olevan monia hyötyjä ajattelun kehittymiselle. Tunnepohjaisia kertomuksia myös uskotaan  paremmin kuin kylmiä faktoja.

Houkuttelevuutta harvaan asutuille seuduille tarinallistetulla ruokamatkailulla  -hanke, tuttavallisemmin HOHA, lähti liikkeelle toiveesta nostaa esiin harvaan asuttujen alueiden hiljaista, kulttuurista pääomaa: tarinoita mustavalkoajoilta,  sitä perintöä, joka on säilynyt ennen kaikkea suullisesti kerrottuna.

Hankkeessa kuultiin tarinoita suomalaisen ruoasta ja perinteistä ja tutustuttiin toimialan  sydämellisiin yrittäjiin niin Järvi-Suomessa kuin Lapissakin. Näiden kohtaamisten ja niiden myötä tehdyn tarinallistamistyön ohessa syntyi tämä käsikirja, josta  toivon mukaan on iloa monelle vielä hankkeen päätyttyäkin.

Toivotamme sinulle antoisia hetkiä palvelusi tarinallistamisen parissa!

JULKAISUN TIEDOT

NIMI: Tartu tarinaasi - asiakaspolun tarinallistamisen käsikirja

KIRJOITTAJAT: Iida Arpiainen, Sini Garam, Terhi Oksanen-Alén, Meri Pöyhönen, Hannes Särkkä

Haaga-Helia julkaisut 21/2023

ISBN 978-952-7474-52-5
ISSN 2342-2939