Restonomiopinnot tarjoavat kansainvälistymismahdollisuuksia ja ikimuistoisia kokemuksia

Haaga-Helian englanninkieliseltä Hospitality, Tourism and Experience Management -linjalta valmistunut Toni Laulajainen osallistui opintojensa aikana moniin erilaisiin koulun tarjoamiin projekteihin. Nämä tilaisuudet veivät hänet mm. työharjoitteluun Dubai Air Show -ilmanäyttelyyn, kansainväliseen European Mise en Place cup -kilpailuun sekä suorittamaan kaksoistutkintoa Saksaan.

Toni Laulajainen
17.02.2021
Alumnitarina

Kansainvälisistä uramahdollisuuksista haaveileva Laulajainen toivoi löytävänsä englanninkielisen koulutuksen tapahtumatuotannon parissa. Armeijasta kotiutumisen jälkeen hän alkoi kartoittaa erilaisia opiskelumahdollisuuksia ja löysi lopulta Haaga-Heliassa opiskelevan perhetutun kautta Hospitality, Tourism and Experience Management -koulutuksen.

Opintojensa aikana Laulajainen pääsi mukaan moniin kiinnostaviin projekteihin. Jo ensimmäisenä opiskeluvuotenaan hän oli muun muassa mukana toteuttamassa pakohuonepelikonseptia Suomenlinnan Viaporin Kekri -tapahtumaan.

- Haaga-Heliassa opiskelu avasi minulle mahdollisuuksia osallistua myös moneen kansainväliseen projektiin, joihin en ikinä olisi kuvitellut pääseväni. Yksi näistä oli opintomatka Dubaihin sekä työharjoittelu osana Dubai Air Show -ilmailunäyttelyä, Laulajainen luettelee.

Nälkä kasvoi syödessä

Erilaisista projekteista saadut opit ja kokemukset innoittivat Laulajaista tarttumaan yhä uusiin tilaisuuksiin. Määrätietoinen ja kokeilunhaluinen asenne veivät Laulajaisen kansainväliseen European Mise en Place cup -kilpailuun, jossa hän pääsi edustamaan Haaga-Heliaa ja kilpailemaan Euroopan parhaita hotellialan liikkeenjohdon opiskelijoita vastaan.

Ikimuistoisin kokemus oli kuitenkin pienessä saksalaisessa kylässä Bad Honnefissa suoritettu kaksoistutkinto, jossa Laulajainen syventyi Aviation Management -opintoihin.

- Saksaan meitä Haaga-Helian opiskelijoita lähti yhteensä 11. Siltä reissulta sain paljon uusia kokemuksia ja ystävystyin monen saksalaisen opiskelijan kanssa, mutta sain myös elämänmittaisia ystäviä haagahelialaisista, Laulajainen muistelee.

Nykyisiä ja tulevia opiskelijoita hän kannustaakin hyödyntämään laajasti opintojen tarjoamia mahdollisuuksia sekä osallistumaan rohkeasti erilaisiin projekteihin.

- Jokainen projekti, tapahtuma ja kilpailu on mahdollisuus saada uusia kokemuksia, joita ei voi rahalla ostaa. Kannattaakin käyttää hyödyksi kaikki nämä tilaisuudet, niin saat varmasti paljon ikimuistoisia hetkiä opiskeluajoistasi, Laulajainen toteaa.

Ravintola- ja matkailualan kehitys tarjoaa restonomeille uusia työllistymismahdollisuuksia

Laulajaisen mukaan restonomiopinnot tarjosivat hyvät eväät tulevaisuuden työelämään. Opinnot saavat häneltä erityisesti kiitosta monipuolisuutensa ja ajankohtaisuutensa ansiosta.

- Opinnot antoivat runsaat valmiudet verkostoitua ja esiintyä tilanteessa kuin tilanteessa. Lisäksi sain koulusta hyvän pohjan projektin- ja ajankäytönhallintaan, joista on ollut hyötyä niin työelämässä kuin arjessa, hän toteaa.

Tulevaisuuden osalta Laulajainen on positiivisin mielin. Hän uskoo, että ravintola- ja matkailualalle nousevat uudet trendit tulevat tarjoamaan ennennäkemättömiä mahdollisuuksia ja uusia työpaikkoja restonomeille.

- Uskon, että tulevaisuudessa ihmiset tilaavat yhä enemmän tavaroita, ruokaa ja palveluita verkosta, mutta kuluttajat tulevat samalla myös tietoisemmiksi valinnoistaan ja ottavat huomioon myös ympäristönsä. Vastuullisen matkailun saralla tulevaisuus näyttääkin lupaavalta ja uskon, että ala tulee kehittymään paljon ja sinne avautuu uusia työpaikkoja, Laulajainen toteaa.

Tutustu koulutukseen

Degree programme in Hospitality and Tourism Experience Management
Bachelor's degree | 210 ECTS | Helsinki