Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen Master-opinnot antoivat lisäpotkua oman ammatillisen osaamisen kehittämiseen

Itsensä aktiivinen kouluttaminen on Baronan hotelli- ja ravintolatoimialan henkilöstöpäällikkö Tia Nymanin mukaan tärkeä osa nykypäivän työelämää. Tradenomin Master-opintojen kautta hän sai uusia työkaluja ja näkökulmia omaan työhönsä ja organisaation kehittämiseen. Barona on yksi Haaga-Helian partneriyrityksistä.

master_uratarinat_nyman_tia
23.11.2020
Opiskelijatarina

Nyman suoritti aluksi Haaga-Heliassa HRD-osaaja opinnot, jotka innoittivat myöhemmin hakeutumaan myös tradenomin Master-opintoihin.

- Halusin suorittaa maisteri-tason opinnot. Koin kuitenkin ammattikorkeakoulun itselleni sopivammaksi ratkaisuksi opintojen käytännönläheisyyden vuoksi. Haaga-Helian Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen Master-opinnot tarjosivat omaa ammattitaitoani tukevia ja kehittäviä opintojaksoja. Plussaa oli myös se, että opinnot oli mahdollista suorittaa kokoaikaisen työn ohella monimuoto-opintoina, Nyman kertoo.

Nymanin mukaan opinnoissa yhdistyivät hyvin teoria ja käytännönläheisyys sekä vahvat työelämäyhteydet.

- Opiskelu Haaga-Heliassa oli oikein antoisaa. Pystyin hyödyntämään tehtävissä ja harjoituksissa omassa työssäni eteen tulevia asioita ja käynnissä olevia projekteja sekä vastavuoroisesti tuomaan opinnoista saadut uudet taidot ja opit välittömästi omaan jokapäiväiseen työhöni. Lisäksi opinnot antoivat uusia näkökulmia, joista on ollut hyötyä oman työn ja organisaation kehittämisessä, Nyman tiivistää.

- Opintojen kautta pääsin myös luomaan erilaisia verkostoja, joista on ollut puolin ja toisin hyötyä näin jälkeenpäin. Olen esimerkiksi päässyt pitämään luentoja Haaga-Helian opiskelijoille. Nämä tilaisuudet ovat antaneet itselleni paljon, koska olen päässyt keskustelemaan heidän odotuksistaan työelämää kohtaan ja oppimaan samalla itsekin uutta, hän jatkaa.

Luennoitsijavierailut ovat hyvä esimerkki Haaga-Helian ja sen partneriyritysten välisestä yhteistyöstä. Baronan kanssa yhteistyö näkyy tämän lisäksi esimerkiksi rekrytointitilaisuuksina sekä opiskelijoille tarjolla olevina työllistymismahdollisuuksina niin opintojen aikana kuin valmistumisen jälkeen. Yhteistyön saatossa moni Haaga-Helian opiskelija onkin päässyt luomaan uransa ensi askeleita Baronan kautta. Ja löytyypä Pasilan kampukselta myös Baronan nimikkoluokka työskentelyä ja kohtaamisia varten.

HR-ammattilainen työskentelee työelämän kehittämisen rajapinnassa

Ennen henkilöstöhallinnon uraansa Nyman ehti kerryttää monipuolisesti kokemusta palvelualan tehtävissä, erityisesti ravintola-alalla, jossa hän toimi useita vuosia ravintolan esimiehenä. HR-puolelle Nyman siirtyi suoritettuaan henkilöstöassistentin opinnot Markkinointi-instituutissa.

- Silloisella työnantajallani SSP Finlandilla tuli juuri sopivasti avoimeksi HR-koordinaattorin paikka. Tämän jälkeen henkilöstöhallinto vei mennessään ja pääsin kasvamaan Suomen toiminnoista vastaavaksi henkilöstöpäälliköksi. Sittemmin olen toiminut Baronalla Asiakaspalveluratkaisuilla työsuhdepäällikkönä, Sokotel Oy:llä HR-asiantuntijana sekä nyt viimeisimpänä Baronalla hotelli- ja ravintolatoimialan henkilöstöpäällikkönä, Nyman luettelee.

Työssään Nyman nauttii siitä, että pääsee näkemään työelämää laaja-alaisesti ja olemaan aidosti mukana vaikuttamassa ja kehittämässä sitä.

- Pidän erityisesti Baronan kulttuurista, joissa toimitaan vahvasti arvojen kautta: vapaus, vastuullisuus, rohkeus ja yhdessä tekeminen. Kyseinen arvomaailma on lähellä omaani ja Baronalla se ei jää vain puheeksi, vaan työskentelemme aidosti näiden arvojen kautta, Nyman kertoo.

Nyman uskoo, että henkilöstöhallinnon rooli tulee seuraavien vuosien aikana kokemaan suuriakin muutoksia, mutta näkee tässä vain positiivisia puolia.

- Tulevaisuudessa uskon HR-työssä näkyvän perinteisten asioiden lisäksi HR-analytiikan eli datan hyödyntämisen sekä muutenkin entistä vahvemmin digitalisaation hyödyntämisen. Myös vastuullisuus ja työnantajamielikuva tulevat varmasti näkymään HR-työssä useammassa eri näkökulmassa tulevina vuosina. Lisäksi uudet työelämän sukupolvet ovat jo nyt tuoneet mukanaan työn mielekkyyden, joustavuuden ja työhyvinvoinnin uudet odotukset, jotka haastavat organisaatioita kehittymään, hän toteaa.

”Opiskelusta on aina hyötyä”

Nyman kokee, että itsensä kouluttaminen ja oman osaamisen aktiivinen päivittäminen ovat tärkeä osa nykypäivän työelämää.

- Opiskelusta on aina hyötyä niin oman ammatillisen kasvun kuin urakehityksen kannalta, oli kyseessä sitten muutaman päivän kurssi tai pidempi koulutus. Työelämän muuttuessa on pidettävä itsensä mukana muutoksessa ja ymmärrettävä myös tulevaisuuden tarpeita, Nyman toteaa.

Jatkokouluttautumisen lisäksi Nyman kannustaa myös kerryttämään laajasti kokemusta erilaisista työtehtävistä ja aloista.

- Kannattaa olla avoin erilaisille työtehtäville, sillä jokaisesta työstä voi oppia ja saada osaamista, jota hyödyntää tulevaisuudessa. Kun tämän osaamisen yhdistää opinnoista saatujen taitojen kanssa, voi löytää aivan uusia ammatillisia mahdollisuuksia, Nyman toteaa.