Liiketoiminnan Master-tutkinto antoi eväät omannäköisen urapolun rakentamiseen

Erja Klemola, Senior Advisor, Sofigate & Creative Director, Noutti.fi
International Business Management nyk. Leading Business Transformation

Erja Klemola suoritti Haaga-Heliassa liiketoiminnan Master-tutkinnon vuonna 2012. Jo opintojen aikana hän aloitti työt Sofigatella Junior Advisorin roolissa. Vuosien saatossa vaihtelevat tehtävät ovat tuoneet uutta osaamista ja johdattaneet hänet nykyiseen tehtävään Senior Advisorina.

master_uratarinat_erja_klemola
23.11.2020
Opiskelijatarina

Olen opiskellut ja suorittanut työn ohessa useita koulutuksia ja kursseja saadakseni lisävarmuutta ja osaamista työelämän murrokseen. Haaga-Helian liiketoiminnan Master-opinnoista saamani liiketaloudellinen osaaminen ja muutoksen johtamisen taidot olivat juuri niitä, mitä tarvitsin 10 vuotta sitten ja joista on edelleen hyötyä urallani.

Opinnot kasvattivat itseluottamusta ja tietoisuutta siitä, että ajatuksiaan voi tuulettaa, vaikka olisikin jo työelämässä. Samalla opin paljon uutta itsestäni ihmisenä. Opiskelu sujui töiden ohessa mainiosti ja samanhenkisten ystävien kanssa oli helppo miettiä tulevaisuuden haasteita. Into opiskeluun jäi päälle ja sittemmin olen opiskellut myös mm. palvelumuotoilua.

Haaga-Heliassa oli hyvin positiivinen vire. Opintokokonaisuudet tukivat tulevaisuuden tarpeita ja tehtävät ja harjoitukset pystyi soveltamaan oikeaan työelämään. Opintoihin pystyi myös sisällyttämään muiden koulutusohjelmien kursseja ja rakentamaan tätä kautta omannäköisen oppimispolun, mikä tuki kehittymistä itse haluamaansa suuntaa.

Opiskellessa kannattaa pitää mieli avoimena sekä kuunnella ja miettiä, miksi ja miten joku toinen näkee maailman eri tavalla. Tämä rikastuttaa omaa näkemystä maailmasta ja ihmisistä sekä kasvattaa empatiakykyä.

Opinnäytetyön visio on parhaimmillaan myös urapolkusi suuntaviitta

Minulla oli selkeä visio siitä, mihin aiheeseen halusin perehtyä opinnäytetyössäni. Sofigate tarjosi minulle tuen, asiakastapaukset ja rautaiset mentorit, joiden puitteissa tutkimustyö oli helppo saada kasaan. Sille tielle myös jäin ja siitä lähtien olen ollut Sofigaten kasvutarinassa mukana.

Senior Advisorina työhöni kuuluu erilaisia projekteja, pitkiä kokonaismuutoksia, kokonaan uusien konseptien luomista ja jalkauttamista sekä valmennusta ja fasilitointia lyhyissäkin tarpeissa.

Työelämä ei ole enää suoraviivaista ja ennustettavissa olevaa, varsinkaan koronaepidemian jälkeen. Nykypäivänä vaaditaan kykyä ja uskallusta heittäytyä uusiin tilanteisiin. Konsultin työssä tästä asenteesta on roppakaupalla hyötyä.

Suurin saavutus urallani on ollut se, että olen päässyt rakentamaan omasta urapolustani itseni näköisen ilman kompromisseja ja saan edelleen kasvaa ja kehittyä juuri haluamaani suuntaan. Se, mitä tulevaisuus tuo tullessaan on vielä arvoitus. Tieni saa vielä vähän kiemurrella ja otan ilolla vastaan kaikki uudet asiat.