”Kursseja valitessa olo on kuin lapsella karkkikaupassa” – Master-opintoja suorittava Casper Suovalo arvostaa aikuisopiskelussa ennen kaikkea sitä, että opintopolusta voi tehdä itsensä näköisen

Koronakeväänä 2020 ammattikorkeakoulujen hakijamäärät nousivat huimasti. Casper Suovalo on tyytyväinen, että tuli panostaneeksi pääsykokeeseen ja valituksi koulutusohjelmaan. Elämässä on juuri nyt sopiva hetki kehittää opiskellen osaamistaan kiinnostuksen kohteiden äärellä.

Casper Suovalo
18.02.2021
Opiskelijatarina

- Minulla on 15 vuoden työkokemus asiakaskokemuksen tuottajana ravintola-alalta. Lisäksi olen valmistunut restonomiksi, Casper Suovalo kertoo taustastaan.

- Restonomi-opintojen yhteydessä suoritin pari todella mielenkiintoista työharjoittelujaksoa matkailumarkkinoinnin parissa, ja aloin jo silloin miettiä lisäkouluttautumista.

Matkailuala on edelleen lähellä Suovalon sydäntä. Isommin häntä ajaa kuitenkin muutos, esimerkiksi se yksi pelottava i:llä alkava. Eivätkö matkailumarkkinointi ja ilmastonmuutos ole ristiriidassa keskenään?

- Palveluliiketoiminnan kehittäminen nimenomaan vastuullisempaan suuntaan – oikeastaan toimialasta riippumatta – kiinnostaa ja innostaa. Vaikkapa kiertotalous ja tekoäly omaavat huikeaa potentiaalia vastuullisen liiketoiminnan edesauttamiseksi.

Suovalon mukaan Haaga-Helian Master-ohjelma tarjoaa mitä parhaimmat puitteet juuri edellä mainittujen asioiden tutkimiseen. Opiskelu on käytännönläheistä ja opettajat alan asiantuntijoita.

Win–win ja vielä kerran win

Aikuisopiskelijoille tyypillisesti myös Casper Suovalolla opiskelu ja työelämä kietoutuvat toisiinsa.

- YAMK-opiskelu on nautinnollista ja motivaatio pysyy korkealla juuri siksi, että oppimaansa voi suoraan hyödyntää työelämässä.

Suovalon tapauksessa tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tekeillä oleva lopputyö ja jo lentoon lähtenyt, uusi liikeidea liittyvät molemmat samaan aihepiiriin, alustatalouteen. Suovalon mukaan Über:n, Air B’n’B:n ja Tori.fi:n tyyppiset alustatalouden toimijat, jotka yhdistävät yksityiset palveluntarjoajat ja palvelun tarvitsijat, ovat kasvava ilmiö. Ja juuri alustatalouden piirissä yleistyvät innovaatiot, joissa yhdistyy kiertotalous ja vastuullisuus.

- Omassa lopputyössäni tutkin alustatalouden kaksisuuntaista markkinointia, toisaalta palveluntarjoajien ja toisaalta loppuasiakkaiden suuntaan, Casper Suovalo kertoo.

- Samasta lähteestä ammentaa myös opiskelijakollegan kanssa kehittämämme liikeidea. Se hyväksyttiin juuri mukaan NewCo Helsingin Accelerator-ohjelmaan, joka tarjoaa start up -yrityksille valmennusta keskittyen rahoitukseen, tiimin muodostukseen ja kasvuun.

Yrityksen perustaminen liikeidean pohjalta saa vielä odottaa Covid 19 -tilanteen tasoittumista. Suovalo kiittää, että liikeidean jalostustyö on silti ollut mahdollista saattaa kiihdytysvaiheeseen jo nyt. Näin ollen Haaga-Heliassakin on tekeillä kolme opinnäytetyötä toimeksiantona tulevalle yritykselle.

- Näkisin, että tällainen mahdollistava tekemisen malli on todellinen win-win -juttu niin meidän yrittäjien, opinnäytetöiden tekijöiden kuin Haaga-Heliankin kannalta.

Haku Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutukseen (YAMK) on käynnissä 16.-30.3. Hae Haaga-Heliaan ja varaa paikkasi tulevaisuuden työelämässä!