Kertu Martinson: Avoimen AMK:n verkko-opinnot sopivat yhteen työelämän kanssa

Avoimen ammattikorkeakoulun verkko-opinnot olivat loistovalinta Kertu Martinsonille, sillä hän pääsi avoimen väylän kautta opiskelijaksi myös liiketalouden tutkinto-opintoihin.

kertu martinson
05.06.2023
Opiskelijatarina

Rahoituksen parissa työskentelevä Kertu Martinson lähti hakemaan uutta suuntaa Haaga-Helian avoimesta ammattikorkeakoulusta. Alkuaan merkonomiksi kouluttautuneella Kertulla on työkokemusta niin pankkimaailmasta, myynnistä kuin asiakaspalvelustakin.

– Työskentelen täysipäiväisesti Valtiokonttorilla rahoituksen parissa. Avoimessa AMK:ssa opiskelu sopi minulle mainiosti, sillä pystyin sovittamaan opintoni ja työni hyvin yhteen. Suoritin virtuaalikursseja, sillä verkkokurssit sopivat minulle parhaiten ja pystyin näin aikatauluttamaan opinnot paremmin. Hakeminenkin oli helppoa, ja sen jälkeen pääsi aloittamaan ensimmäisen vuoden liiketalouden opinnot.

Tarkoituksena oli tehdä ensimmäisen vuoden opinnot avoimessa AMK:ssa ja tämän jälkeen hakea tutkinto-opiskelijaksi liiketalouden monimuotototeutukseen, mikä myöhemmin toteutuikin.

– Löysin Haaga-Helian, kun useampi siellä tutkinnon opiskellut ystävä suositteli tätä ammattikorkeakoulua. Huomasin myös, että Haaga-Heliassa voi suuntautua rahoituksen pariin, mikä oli plussaa.

Avoin AMK ylitti odotukset

Kertu pohtii, että avoimessa pääsee näkemään, millaista opiskelu on ammattikorkeakoulussa. Vaikka opiskelu avoimen verkkokursseilla oli hyvin itsenäistä, apua oli aina tarjolla, kun sitä tarvitsi.

– Avoimessa AMK:ssa opiskelu ylitti odotukset. Liiketalouden puolella oli ihanat opiskelukaverit ja opolta sai vastaukset kaikkiin kysymyksiin helposti ja nopeasti. Avoimesta AMK:sta jäi kaikin tavoin positiivinen kokemus.

Kertu sanoo, että avoimen opintoihin kannattaa hakeutua varsinkin silloin, jos tutkinto-opiskelijaksi pääseminen kiinnostaa. Ensimmäisen vuoden tradenomin opinnot voi suorittaa avoimessa, ja jos pääsee avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi, seuraavan vuoden opinnot pystyy aloittamaan suoraan.  

– Pääsin avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi, joten en jatka enää avoimessa AMK:ssa. Tulevaisuudessa minua kiinnostaa YAMK- eli Master-opinnot, joissa voisi  syventää omaa asiantuntijuutta vielä lisää. Odotan innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Tutustu avoimeen ammattikorkeakouluun

Ota yhteyttä
Opintopalvelut Avoin AMK
+358 29 447 0108
avoinamk@haaga-helia.fi