Journalismin ylempi tutkinto antaa lisäpotkua viestintäyrittäjän työhön

Hämeenlinnalainen Jenni Manninen on toiminut viestintäyrittäjänä yli kymmenen vuoden ajan. Journalismin Master-tutkinto uudisti omaa osaamista ja toi uusia ajatuksia työhön.

master_uratarinat_jenni_manninen
19.11.2020
Opiskelijatarina

Journalismin ylempi ammattikorkeakoulututkinto avaa mahdollisuuksia eri suuntiin. Se tuo ammatillista varmuutta ja potkua tekemiseen. Journalistinen tausta antaa usein sen kriittisen näkökulman myös markkinointiin.

Työni yrittäjänä on jatkuvaa uusiutumista ja uuden omaksumista. Halusin saada osaamiselleni pisteen iin päälle ja kun huomasin journalismin Master-koulutuksen, siinä se piste sitten oli.

Minulla on englanninkielinen yo-merkonomikoulutus ja tradenomitausta, mutta olen koko ajan tehnyt viestintään liittyviä töitä. Ennen yrittäjyyttä työskentelin viestintätoimistossa. Kirjoittaminen on aina ollut innostukseni kohde ja käytännössä teen pääasiassa toimittajan töitä. Vastaan myös monista kokonaisista julkaisuista niiden suunnittelusta julkaisuun asti.

Haluan kehittää omaa yritystäni, ja se voisi jopa kasvaa. Yksinyrittäjän ei kannata eikä tarvitse jäädä yksin. Ympärille kannattaa kerätä hyvä tiimi. Minulla on nyt vuoden alusta ollut työyhteisö, johon kuuluu kaksi graafikkoa ja minä. Tapamme työskennellä on hyvin ketterä ja joustava, ja pystymme tarjoamaan viestintä- ja markkinointipalvelujamme yhdessä.  Myös muu verkostoituminen ja esimerkiksi yrittäjäyhdistyksen toiminta ovat tärkeitä väyliä tehdä yritys näkyväksi.

Case Hämeenlinna: Uusi opetussuunnitelma ja opettajien hyvät käytännöt verkkojulkaisuksi

Opinnäytetyöni toimeksiantajana oli Hämeenlinnan kaupungin opetuspalvelut. Asiakkaani tarvitsi apua viestinnän kehittämiseen muutostilanteessa. Peruskoulun uusi opetussuunnitelma toi mukanaan isoja uudistuksia. Verkkojulkaisun tarinoissa ihmiset kertovat löytämistään uusista hyvistä käytännöistä. Muut opettajat pystyvät nappaamaan niistä ideoita ja inspiraatiota omaan työhönsä. Aloin toteuttaa verkkojulkaisua heti kun tiesin päässeeni Haaga-Heliaan, ja sen kehittäminen kulki opinnäytetyön muodossa koko ajan opintojeni rinnalla. Julkaisu suunnattiin aluksi henkilöstölle, kunnes huomattiin, että vanhemmat ja muutkin koulumaailmasta kiinnostuneet voivat hyötyä siitä.

Artikkelit kertovat hyvin siitä, miten uusi opetussuunnitelma on edennyt Hämeenlinnassa. Toimeksiantaja on ollut todella tyytyväinen, ja hyöty on ollut laajempi kuin alun perin oli ajatus. Julkaisua tehdään vielä ainakin tämä vuosi. Ensimmäinen Uusi koulu Hämeenlinnassa julkaistiin helmikuussa 2017, ja uusia juttuja sinne ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Opiskelu tuntui tosi hyvältä. Olin kuin vasikka laitumella, kun pääsin pitkästä aikaa keskittymään aivan omaan juttuuni.

Uudet ihmiset, ympäristö ja kuuluminen yhteisöön innostivat. Joustava opiskelutyyli soljahti hyvin omaan kiireiseen elämääni. Kun kotijoukkojen taustatuki on kunnossa ja motivaatiota löytyy, asiat kyllä onnistuvat.

Haaga-Helia on joustava, monimuotoinen, moderni ja osaava. Pidin käytännönläheisestä ja joustavasta tavasta opiskella. Opiskelijan elämää varmasti helpottaa, jos työnantajakin on joustava. Itse pystyin yrittäjänä sovittamaan opinnot hyvin omaan työhöni ja säätelemään ajankäyttöäni.