Haaga-Helian yhteistyökumppani aTalent yhdistää opiskelijat ja alumnit yrityksiin

Opiskelijoille suunnattuja työpaikkoja pääsee katsomaan Haaga-Helian JobTeaserin kautta. Yritys tarjoaa mielellään myös ilmaista apua ja vinkkejä työnhakuun.

Mikko Matikka ja Riikka Hormu aTalent
17.02.2022
Yritysyhteistyö

Aktiivinen korkeakouluyhteistyö on erityisen tärkeää rekrytointifirmalle, joka välittää asiantuntijoita yrityksien tarpeisiin. Yhteistyösopimus aTalentin ja Haaga-Helian kanssa solmittiin virallisesti 2020, mutta monenlaista yhteistyötä tehtiin jo ennen tätä erilaisissa tapahtumissa vierailijaluentojen ja CV-klinikoiden muodossa.

Viimeisen kolmen vuoden aikana aTalent on välittänyt  jo noin 125 työpaikkaa haagahelialaisille.

– Haaga-Helian opiskelijat saavat hyviä mahdollisuuksia työuransa alkuun meidän kauttamme. Välitämme työpaikkoja myös jo valmistuneille alumneille. Itse asiassa jopa 10 prosenttia aTalentin välittämistä työpaikoista on sellaisia, joihin on valittu joko Haaga-Heliassa opiskeleva tai valmistunut, kertovat aTalentin Haaga-Helian yhteistyöstä vastaava rekrytointikoordinaattori Riikka Hormu sekä markkinointipäällikkö Mikko Matikka.

Yhteistyössä on voimaa

Partneriyhteistyö on alkanut syventyä kahden viimeisen vuoden aikana, kun aTalent siirtyi virallisesti ammattikorkeakoulun partneriksi. Yhteistyössä on hyödynnetty aTalentin laajoja kontakteja yritysmaailmaan. Haaga-Heliassa on  puolestaan 11 000 opiskelijaa ja käytössään laajat alumniverkostot.

Yritys järjesti esimerkiksi hiljattain oman asiakasyrityksensä DNA:n vierailuluennolle Haaga-Heliaan.

– Olemme osallistuneet myös Haaga-Helian alumni- ja partneri-iltoihin ja näin jakaneet tietoutta sekä vinkkejä. Korona on tietenkin vaikuttanut siihen, että tapahtumia ole ollut niin paljon tai ne ovat olleet etänä, Riikka Hormu kertoo.

– Jatkossa näymme entistä enemmän Haaga-Helian opiskelijoille ja tapahtumiakin on livenä. Kannattaa myös käydä kuuntelemassa Haaga-Helian kanssa tehty Partneripodit-jakso, jossa kerromme työstämme, annamme vinkkejä työnhakuun ja keskustelemme myös korkeakoulutettujen palkkauksesta, hän lisää.

Kaksi huippuyhteisöä

aTalentilla hyvin viihtyvät Riikka Hormu ja Mikko Matikka ovat itsekin Haaga-Helian alumneja. Riikka on valmistunut Haaga-Heliasta  liikunnanohjaajaksi vuonna 2017 ja Mikko liiketalouden tradenomiksi 2014. Muistot opiskelusta ovat lämpimät.

– Huippuyhteisöjä! Haaga-Heliassa sain todella paljon kokemusta työelämästä. Meillä oli todella paljon yhteistyöprojekteja eri organisaatioiden kanssa. Opiskelussa Haaga-Heliassa ja työssä aTalentissa on itse asiassa paljon samaa: halutaan kehittyä ja on paljon yhteistä tekemisen meininkiä. Kummassakin paikassa ollaan vahvasti tämän päivän jutuissa kiinni, summaa Riikka.

– Yhteisöllisyys on juttu. Meillä yhteen rekrytointitoimeksiantoon saattaa osallistua kymmenenkin ihmistä. Teemme aTalentilla todella tiiviisti yhteistyötä, kuten Haaga-Heliassakin, jossa pääsi verkostoitumaan mainiosti. Ystävät ja verkostot olivat konkreettisinta opiskeluiden antia, kansainvälistä liiketaloutta ja markkinointia Haaga-Heliassa opiskellut Mikko jatkaa.

Työpaikkoja ja työnhakuvinkkejä

Työpaikkoja etsivän opiskelijan kannattaa suunnata ensimmäisenä Haaga-Helian Jobteaseriin, jossa aTalent julkaisee opiskelijoille suunnatut työpaikat. Työnhaussa hyödynnetään myös JobTeaserin Osaajapankkia. Verkkosivulta www.atalent.fi voi myös tilata työpaikkavahdin, niin saa ilmoitukset sopivista työpaikoista suoraan sähköpostiin.

– Kannattaa seurata Jobteaseria, jossa julkaisemme opiskelijoille suunnatut työpaikkailmoitukset. Palvelu on avautumassa lähitulevaisuudessa mahdollisesti myös alumneille. Haluamme tavoittaa tulevaisuudessa entistä paremmin myös kokeneempia asiantuntijoita eli esimerkiksi 5–10 vuotta työssä olleita alumneja. Kaikkia tahoja hyödyttävää on, että ihmiset työllistyvät heille merkityksellisiin työpaikkoihin, Mikko sanoo.

Vaikkei työpaikka heti tärppäisikään, aTalent tarjoaa apua myös itse työnhakuun. Yrityksen verkkosivuilla on oma Vinkkejä työnhakuun -osio, johon kannattaa käydä tutustumassa. Myös palautetta pyritään antamaan jokaiselle työnhakijalle.

Tälläkin tavalla aTalent pyrkii tarjoamaan hakijalle mahdollisimman hyvän työnhakukokemuksen.

– Annamme  mielellämme ihan henkilökohtaisia vinkkejä kaikille meidän kauttamme työpaikkaa hakeneille, vaikka CV:n tai hakemuksen parantamiseen. Meillä on talossa todella osaavia ja kokeneita rekrytoijia, jotka tietävät työnhausta paljon, Mikko kehuu.

Toimivaksi todettu konsepti

Haaga-Helian ja aTalentin toimivaksi todettu yhteistyökonsepti jatkuu. Riikka Hormu ja Mikko Matikka kertovat näkevänsä yhteistyössä suuren potentiaalin. Yhteistyö saanee uusia ulottuvuuksia heti sopivien ideoiden osuttua kohdalle.

Suurimpina hyötyjinä ovat Haaga-Helian opiskelijat ja alumnit.

– Olemme aika avoimia lähtemään kokeilemaan erilaisia juttuja. Meillä on monenlaisia mahdollisuuksia tarjottavana sekä opiskelijoille että jo kokeneemmille asiantuntijoille. Toivomme, että Haaga-Helian opiskelijat sekä myös alumnit saavat hyviä mahdollisuuksia edetä urillaan, he summaavat.

aTalent on yli 15 vuotta sitten perustettu kaupallisen, teknisen sekä teknologia-alan asiantuntijarekrytointiin erikoistunut yritys. Yritys on työllistänyt vuosien saatossa tuhansia asiantuntijoita mielenkiintoisiin yrityksiin. Yritys on kokonaan opiskelija- ja alumnijärjestöjen omistuksessa. Sen omistavat Tuotantotalouden kilta Prodeko ry, Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat KY ry sekä Prodekon Alumnit ry.

Mikko Matikan ja Riikka Hormun kuva:  Björn Fagerholm Photography.

Kirjaudu Haaga-Helian JobTeaseriin