Haaga-Helian restonomiopinnot antoivat hyvät eväät yrittäjyyteen ja auttoivat luomaan kansainvälisiä verkostoja

Määrätietoinen asenne on vienyt Kira Weckmania eteenpäin hänen urallaan ja mahdollistanut monen unelman saavuttamisen. Haaga-Heliasta valmistumisen jälkeen Weckman on mm. voittanut Suomen Top Chef -kilpailun, perustanut oman catering-yrityksen ja julkaissut keittokirjan.

Kira Weckman
22.09.2021
Alumnitarina

Ammattikoulun jälkeen Weckmanilla oli selkeä suunnitelma jatkaa opintoja restonomiksi ja päästä tätä kautta kerryttämään myös kansainvälistä kokemusta.

– Otin selvää erilaisista jatko-opintomahdollisuuksista ja -paikoista. Pienen vertailun jälkeen totesin, että Haaga-Helian kautta minulla oli parhaat mahdollisuudet päästä myös ulkomaille vaihtoon, Weckman kertoo.

Haagan restonomikampukselta on jäänyt Weckmanille paljon hyviä muistoja ja taitoja työelämään.

– Haaga-Helialla on ollut suuri vaikutus uraani. Olen saanut täältä hyvät eväät muun muassa yrittäjyyteen sekä päässyt luomaan laajat verkostot niin Suomessa kuin ulkomailla, Weckman toteaa.

– Paras muisto opiskeluajoilta on Ranskassa Institut Paul Bocusessa suorittamani vaihto-opinnot. Se oli upea mahdollisuus ja unelmien täyttymys. Siellä viettämäni aika antoi paljon erittäin hyödyllistä kokemusta ammatillisesti sekä kasvatti itsevarmuutta, hän jatkaa.

Urakiitoa ja unelmien saavuttamista

Haaga-Heliasta valmistumisen jälkeen Weckman on ehtinyt tekemään runsaasti erilaisia töitä ja saavuttanut urallaan paljon. Vuonna 2012 hän voitti Suomen Top Chef -kilpailun, minkä jälkeen hän perusti oman catering yrityksen, KW Cateringin.

– Lisäksi olen tehnyt erilaisia projekteja myös muille yrityksille mm. toiminut konsulttina ruokatuotteiden ja palveluiden kehittämisessä ja kouluttanut yritysten henkilökuntaa. Olen myös kirjoittanut Latinomakuja nimisen keittokirjan, joka julkaistiin vuonna 2015, Weckman luettelee.

Tällä hetkellä Weckman toimii oman yrityksen pyörittämisen lisäksi ravintolalaitteisiin erikoistuneen Metos Oy Ab:n laitekouluttajana kiertäen ympäri Suomea.

Weckman kokee, että restonomitutkinto on alalla arvostettu.

– Kyllä restonomilla on lähtökohtaisesti erittäin hyvät mahdollisuudet työllistyä oman alansa ja koulutuksen vastaaviin töihin ja tehtäviin. Toki se vaatii sitä oma-aloitteisuutta ja sitä, että täytyy hakea ja löytää ne hyvät paikat, mutta tällä hetkellähän se menee niinpäin, että töitä on tarjolla enemmän kuin tekijöitä, hän toteaa.

Nykyisiä ja tulevia restonomeja Weckman kehottaa hyödyntämään opintojen aikana suoritetut työharjoittelut mahdollisimman monipuolisesti työkokemuksen kerryttämiseen.

– Useamman työharjoittelun suorittaminen samassa paikassa voi tuntua mukavalta, mutta kannattaa silti hakea sitä työkokemusta erilaisista paikoista ja yrityksistä, jotta saa mahdollisimman laajan käsityksen alasta. Vaikka juuri se kyseinen työharjoittelupaikka ei tuntuisi siltä omimmalta jutulta, siitä voi oppia todella paljon ja usein juuri haasteiden kautta oppii eniten. Kannattaa myös tehdä töitä koulun ohella, jos mahdollista, ja olla aktiivinen omalla alalla, Weckman vinkkaa.

Vaikka Weckman on saavuttanut urallaan paljon ja päässyt toteuttamaan omia unelmiaan, on haaveena vielä yksi asia.

– Kokin ammatin ja yrittäjyyden lisäksi olen lapsesta saakka haaveillut opettajan työstä. Osittain olenkin päässyt sitä täällä Haagan kampuksella jo vähän kokeilemaan luentojen ja opettajan sijaisuuksien muodossa. Se on edelleen sellainen haave, mikä on ja elää itsessäni. Kenties joku päivä suoritan vielä opettajan pätevyyden ja toimin sitten vaikka täällä Haaga-Heliassa opettajana, Weckman toteaa.