Ammatillisen opettajan monimuoto-opinnot sopivat aikuisopiskelijalle

Jenni Larres hakeutui Haaga-Helian ammatilliseen opettajankoulutukseen, koska hän halusi hankkia pedagogisen pätevyyden ja hakukelpoisuuden opinto-ohjaajan koulutukseen.

Jenni Larres
02.09.2022
Alumnitarina

Jenni on pohjakoulutukseltaan sosionomi, ja työkokemusta on kertynyt niin varhaiskasvatuksesta, perhetyöstä kuin peruskoulusta. Pitkäaikaisena haaveena  on siintänyt kuitenkin ammatillisen opettajan ja opinto-ohjaajan työ.

Kun portit Ammatilliseen opettajakorkeakouluun eivät avautuneet ensimmäisellä yrittämällä, Jenni kerrytti hakupisteitä työskentelemällä ohjaajana ja ammatillisena kouluttajana. Hän opiskeli myös avoimessa yliopistossa aikuiskasvatuksen perusopinnot, joista  saa lisäpisteitä hakuun.

Kun opinnot alkoivat, odotus palkittiin. – Opettajan monimuoto-opinnot olivat ihania ja innostavia! Ne sopivat myös aikuisopiskelijalle erittäin hyvin.

– Tutustuin moniin eri alojen ammattilaisiin, joista osalla oli tavoitteena opettajan tehtävät ja osalla ihan muut. Kaikkia yhdisti kuitenkin halu oppia ja oivaltaa lisää.

Töiden ja opintojen yhdistäminen on helppoa

Jenni oli opintojen alkaessa sopivasti opintovapaalla YAMK-tutkinnon suorittamista varten. Joustavat opinnot mahtuivat hyvin aikatauluun. Hän pystyi työkokemuksen ja aikaisemmin suoritettujen opintojen ansiosta valmistumaan nopeammassa aikataulussa. Kaiken kaikkiaan opintoihin kului noin seitsemän kuukautta.

Lisäksi työssäkäyntikin onnistui opintojen ohessa. – Oli helppo yhdistää työt ja opinnot, koska sain siitä lisää kokemusta ja materiaalia oppimispäiväkirjaani.

Tällä hetkellä Jenni työskentelee opinto-ohjaajana Omniassa. Ammatilliseksi opettajaksi valmistumisen jälkeen opiskeleminen ei ole kuitenkaan ohi, sillä Jenni  on jatkanut opintoja ammatilliseksi opinto-ohjaajaksi.

Opettajaopintoja tulee silti kaivattua edelleen.– En ehkä olisi nopeuttanut opintojani, koska olisi ollut sittenkin kiva opiskella kauemmin ihanassa porukassa. Nauttisin joka hetkestä vielä enemmän!


Haku Ammatilliseen opettajakorkeakouluun on 3.1.−19.1.2023. Haluatko kuulla lisää Haaga-Helian ammatillisesta opettajankoulutuksesta ja hakemisesta koulutukseen?