Ainutlaatuinen yhdistelmä kielten, liiketalouden ja viestinnän osaamista – tradenomiopiskelija Tero Järven tulevaisuus näyttää kansainväliseltä

Tradenomiksi valmistuvan Tero Järven espanjan kielen opinnot kuljettivat hänet Madridiin opiskelijavaihtoon ja työharjoitteluun. Tulevaisuuden suunnitelmatkin suuntautuvat ulkomaille. Teron mielestä Haaga-Helia on oikea opiskelupaikka kaikille, jotka haaveilevat kansainvälisestä urasta ja haluavat menestyä työelämässä eri kielillä.

Tero Järvi
17.02.2022
Opiskelijatarina

Haaga-Helian tradenomikoulutuksessa opiskellaan liiketalouden osa-alueita laaja-alaisesti ja käytännönläheisesti. Tradenomiksi valmistuva Tero Järvi on suuntautunut asiantuntijapalveluihin ja kieliin.

- Opiskelu on monipuolista ja kansainvälistä. Haaga-Heliassa on mahdollista valita opinnot omien mieltymysten mukaan. Sitä kautta voi löytää monia eri urapolkuja, Tero kiittelee.

Asiantuntijapalvelujen ja kielten suuntautuminen antaa opiskelijalle kattavan yhdistelmän kielten ja kulttuurien, liiketalouden, viestinnän ja digitaalisen toimintaympäristön osaamista. Opintoja voi räätälöidä entistä joustavammin, ja niihin voi yhdistää kursseja myös muista Haaga-Helian tutkinnoista.

- On hienoa, että opintopolun voi suunnitella paljon vapaammin kuin ennen. Monella saattaa olla jo valmiina mielessä jokin tietty haaveammatti, joten kursseja voi valita niin, että ne vievät alusta asti oikeaan suuntaan, Tero pohtii.

Asiantuntijapalvelujen ja kielten suuntautumisesta valmistuneet tradenomit hallitsevat vaativat ammattitilanteet suomen ja englannin lisäksi myös muilla kielillä. Valittavana on espanja, kiina, saksa, ranska, ruotsi ja venäjä. Kielten opiskelu voi avata mielenkiintoisia mahdollisuuksia ulkomaille: espanjan opinnot lennättivät Teron Madridiin opiskelijavaihtoon ja työharjoitteluun.

”Opiskelijavaihto edisti opintojani reippaasti”

Jokaisella Haaga-Heliassa opiskelevalla on mahdollisuus lähteä ulkomaille vaihtoon tai olla mukana kansainvälisissä projekteissa. Tero päätti lähteä Madridiin syventämään espanjan kielen taitoaan.

- Opiskelin puoli vuotta liiketaloutta Universidad Europea de Madridissa. Kuten Haaga-Heliassa, opetuksen taso on siellä todella korkea. Opiskelijavaihdossa etenkin kansainvälinen ilmapiiri ja kulttuurien moninaisuus tekivät suuren vaikutuksen. Tapasin vaihto-oppilaita esimerkiksi Latinalaisesta Amerikasta, Aasiasta, Ranskasta, Italiasta ja Saksasta. Oli mahtavaa, että pääsin tutustumaan moneen kiehtovaan persoonaan ja kulttuuriin, Tero kertoo.

Pitkittyykö valmistuminen, jos opiskelija lähtee vaihtoon ulkomaille? Teron mukaan ei pitkity, mikäli opinnot suunnitellaan huolellisesti.

- Ennen vaihtoon lähtemistä kannattaa varmistaa, että valitsemassasi ulkomaisessa koulussa on tarjolla sellaisia kursseja, jotka voidaan hyväksilukea Haaga-Helian tutkintoon. Minun tapauksessani opiskelijavaihto edisti opintojani reippaasti.

Tero viihtyi Madridissa niin hyvin, että hän päätti hakea sieltä myös työharjoittelupaikkaa. Tero pääsikin harjoitteluun Suomen suurlähetystöön ja työskenteli siellä puoli vuotta.

- Lähetin suurlähetystöön vapaamuotoisen työhakemuksen ja ansioluettelon espanjaksi. Onnekseni minut palkattiin! Monipuoliset työtehtävät, hyvä tiimihenki ja tietysti espanjan kielen taidon huima kehittyminen olivat työharjoittelun parhaat puolet. Pääsin työskentelemään sekä suomeksi että espanjaksi kansalaisneuvonnassa. Lisäksi opin paljon muun muassa tapahtumien järjestämisestä, Tero summaa.

Työskentely Madridissa oli unohtumaton ja silmiä avaava kokemus. Teron tulevaisuus saattaa hyvinkin löytyä Espanjan lämmöstä.

- Valmistumiseni jälkeen voisin lähteä työskentelemään Espanjaan uudestaan. Suomessa kiinnostavia työpaikkoja ovat esimerkiksi espanjankieliset suurlähetystöt, kuten Chilen tai Meksikon lähetystö. Oli työpaikka mikä hyvänsä, haluaisin päästä tietysti hyödyntämään viestintäosaamistani etenkin espanjaksi, Tero toivoo.