Restonomi (AMK), majoitus-, ravintola- ja matkailuliiketoiminta, päivätoteutus, Helsinki

opiskelijat kampuksen portaikossa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on johtava ja kansainvälisesti tunnettu restonomikouluttaja. Haagan restonomikampuksen majoitus-, ravintola- ja matkailuliiketoimintaan painottuva koulutus profiloituu vaativien ja monipuolisten liikkeenjohdollisten kompetenssien tuottamiseen. Tiivis yhteistyö elinkeinoelämän kanssa konkretisoituu projektitöinä, työharjoitteluina ja yritysvierailuina sekä opinnäytetyössä.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija muodostaa itselleen selkeän käsityksen majoitus-, ravintola- ja matkailuliiketoiminnan eri sektoreiden liikkeenjohdossa vaadittavasta asiakaskeskeisestä ja tuloksellisesta toiminnasta. Opiskelija ymmärtää eri sektoreiden liiketoimintaa sekä osaa toimia asiakaslähtöisesti ja tuloksellisesti. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa alan yritysten ja muiden sidosryhmien kehittämiseksi. Opiskelija kasvaa opintojensa aikana laaja-alaiseen ammatilliseen ajatteluun ja loogiseen työskentelyyn kykeneväksi osaajaksi. Tutkinto yhdistettynä työkokemukseen antaa restonomille hyvät valmiudet edetä urallaan. Valmistuneen restonomin työkenttä on koko maailma.

Vuonna 2022 uudistunut restonomikoulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden muotoilla restonomin oppimispolkuasi eri osaamiskokonaisuuksien ympärille oman kiinnostuksesi mukaan sekä yhdistää opintoihisi osaamista myös Porvoon kampuksen restonomikoulutuksesta sekä muista Haaga-Helian tutkinnoista. 

Opintojen rakenne

  • Avainosaamiset 80 op
  • Asiantuntijaosaamiset 85 op
  • Työharjoittelu 30 op
  • Opinnäytetyö 15 op

YHTEENSÄ 210 op

Avainopinnoissa tutustut monipuolisesti hotelli-, ravintola- ja matkailualan liiketoimintaympäristöön ja opit asiakaslähtöisen palveluliiketoiminnan perusteet. Asiantuntijaosaamiset luovat ammatillisen profiilisi ja sisältävät suuntautumisopinnot. Lisäksi voit suorittaa 15 opintopisteen laajuisia osaamiskokonaisuuksia sekä asiantuntijaosaamisia myös muista kuin oman tutkintosi tarjonnasta ja näin muotoilla opintojasi. 

Työharjoitteluissa pääset soveltamaan oppimaasi. Perusharjoittelu kytkeytyy työelämävalmiuksien oppiseen ja suuntautumisharjoittelu syventää osaamistasi. Opinnäytetyön aloitat toisen opintovuoden aikana. Opinnäytetyö toteutetaan ammattialan yrityksen kanssa tai muusta toimeksiannosta tutkimus- tai kehittämishankkeena. 

Päivätoteutuksessa päätoiminen opiskelu järjestetään opintojaksoissa, jotka voivat sisältää lähiopetuksen lisäksi muun muassa itsenäistä opiskelua, etäopintoja, työssä oppimista, projekteja ja verkko-oppimista. Opetus tapahtuu pääosin arkisin klo 8-17.

Tutustu koulutuksen sisältöön Opinto-oppaassa

Suuntautumisopinnot

Voit valita suuntautumiseksi (30op) ensisijaisesti Haagassa tarjottavista suuntautumisvaihtoehdoista:

  • Ravintolaliiketoiminta
  • Majoitusliiketoiminta
  • Matkailuliiketoiminta

Lue lisää suuntautumisesta

Näiden lisäksi, riippuen opintosuunnitelmastasi, on mahdollista valita myös jokin muu restonomitutkinnon suuntautuminen esimerkiksi Porvoon kampukselta tai englanninkielisistä koulutuksista.

Opintojen jokaisessa vaiheessa on oma painopistealueensa, joka tukee opiskelijan ammatillista kasvua. Läpi opintojen opiskelijaa kannustetaan oman ammatillisen suuntautumisensa pohdintaan. Henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan (HOPS) tulevat kaikki pakolliset opinnot. Opiskelijalla on mahdollisuus valita opintojaksoja Haaga-Helian kaikkien tutkintojen ja toimipisteiden tarjonnasta.

Kansainvälistyminen

Opintoihin sisältyy kansainvälistymistä tukevia kielten ja kulttuuriosaamisen opintoja 15 opintopistettä. Kieliopinnot sisältävät toisen kotimaisen kielen ja englannin lisäksi vähintään yhden vieraan kielen opintoja. Osa opintojaksoista toteutetaan englanninkielisinä ja voit valita vapaasti myös englanninkielisestä opetustarjonnasta sekä Haaga-Helian yhteisestä kielitarjonnasta.

Haaga-Heliassa opiskelet kansainvälisessä ja monikulttuurisessa korkeakouluyhteisössä. Yhteistyö ulkomaisten korkeakoulujen kanssa mahdollistaa yhteisesti toteutetut moduulit ja projektit sekä vaihto-opiskelun ulkomailla. Lisäksi on mahdollista suorittaa harjoitteluja ulkomailla ja osallistua kansainvälisille opintomatkoille.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Opinnot kytkeytyvät vahvasti työelämään, ja niissä yhdistetään teoriaa sekä käytäntöä. Opintojaksoilla vierailee yritysasiantuntijoita ja pääset työstämään projekteja ja kehityshankkeita yritysten ja organisaatioiden toimeksiannoista. Työelämälähtöisyys antaa sinulle vahvan ja realistisen näkemyksen toimialasta sekä hyvän perustan uralla etenemiseen.

Tutkiminen, kehittäminen ja innovointi ovat osa oppimista työelämän kanssa. Ne harjaannuttavat sinua myös tiedon kriittiseen hakemiseen, analysointiin ja soveltamiseen käytännön tilanteissa.

Restonomi on vieraanvaraisuuden vastuullinen visionääri ja sydämellistämisen osaaja.

Hakeminen

Kevään 2025 yhteishaku

RESTONOMI AMK

Laajuus: 210 op

Koulutus: Majoitus-, ravintola- ja matkailuala

KampusHaaga

Opiskelu: Päivätoteutus

Mihin restonomi työllistyy? Valmistuneiden nimikkeitä esim. ravintolapäällikkö, asiakaspalvelupäällikkö, majoitusliiketoiminnan business analyst, matkailumarkkinoinnin sisällöntuottaja, juoma-alan ostopäällikkö

Contact