Olet täällä

Evästä matkailuun

Evästä matkailuun

Ruokamatkailun kehittäminen

Elämyksellinen matkailuyritys tai -kohde voi erottautua ja saada sitä kautta kilpailuetua. Uniikissa matkailukohteessa hinnoittelukin on vapaampaa. Panostamalla ruokaan voidaan lisätä myyntiä. Matkailukohde voi profiloitua ruoan kautta. Silloin ruoasta tulee elämyksellinen osa verkottuneiden yritysten tai kohteen liiketoimintaa.

Ajateltu kokonaisuus toimivine yksityiskohtineen vaatii kuitenkin paljon. Eri osien toimittava yhteen ja jokaisen niiden on kerrottava samaa viestiä. Osaatko katsoa edustamaasi matkailuyritystä tai -kohdetta subjektiivisesti asiakkaan näkökulmasta? Arvioida, miten olet onnistunut? Tiedätkö, kuka on asiakkaasi tai unelma-asiakkaasi? Vai tilaisitko sittenkin paikalle asiantuntijat, jotka auttavat kehittämään palvelukokonaisuuttanne elämyksellisyyden näkökulmasta.

Autamme sinua ymmärtämään ruoan merkityksen osana matkailuelämystä. Aihetta voidaan käsitellä joko konsultointihengessä, tai erimittaisina valmennuksina parin tunnin alustuksesta päivän tai useamman mittaisiin valmennuskokonaisuuksiin. Lisäksi tarjoamme asiantuntijapuheenvuoroja erilaisiin tilaisuuksiin.

Sisältö

Tapaamisessa voidaan käydä läpi esimerkiksi seuraavia asioita. Lopullinen sisältö räätälöidään vastaamaan juuri teidän tarpeitanne.

  • Asiakasymmärrys – kirkasta kohderyhmäsi ja sen tarpeet
  • Tuotteistaminen – elämyksellisen ruokamatkailun malli
  • Mitä sanoo laki ja muut säännökset – käytännön vinkkejä
  • Katsaus numeroiden taakse - matkailuyrityksen kannattavuus ja elämyksen hinnoittelu
    • yrityskohtainen kannattavuusklinikka
  • Logistiikan haasteet ja mahdollisuudet - ratkaisuja
  • Reseptiikan kehittäminen, menu engineering

Asiantuntijat

Evästä matkailuun sparrausta tarjoavat HAAGA-HELIAn lehtorit Kristiina Havas ja Kristiina Jaakonaho, jotka ovat luotsanneet vuodesta 2012 alkaen valtakunnallista RUOKA&MATKAILU-hanketta. He ovat tähän mennessä analysoineet 14 matkailualan yritystä ja löytäneet malleja ruoka- ja matkailutuotteiden kehittämiseksi. Osana hanketta Kristiinat ovat tuottaneet Evästä matkailuun -oppaan.

Kenelle

Evästä matkailuun soveltuu matkailijoita palveleviin yrityksiin tai matkailun kehittäjille. Kohderyhmänä voi olla esimerkiksi koko matkailukohteen, ravintolan henkilökunta, salin ja keittiön, aktiviteettien, vastaanoton ja myyntipalvelun sekä johdon puolelta. Tarvitsetko tilaisuuteesi ruokamatkailun asiantuntijaa?

Aika ja paikka

Tapaamisen aika ja paikka voidaan sopia joustavasti tarpeidenne ja asiantuntijoiden aikataulun mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota tapaamista!

Hinta

Valmennus- tai konsultointikokonaisuus voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan. Hinta määräytyy kehittämistyöhön käytettävien päivien tai valmennuksen laajuuden perusteella.

ps. Kiitoksena kiinnostuksestasi tarjoamme mahdollisuutta tutustua Evästä matkailuun –julkaisuun verkossa ilmaiseksi!

Lataa esite >

Ota yhteyttä ja kysy lisää!