Olet täällä

3D-mallinnuksen perusteet

3D-mallinnuksen perusteet

Koulutus tarjoaa perustiedot ja -taidot 3D-mallinnuksesta kiinnostuneille. Tämän kurssin käytyään osallistujalla on hyvä käsitys mallinnusprosessista ja hän osaa itsenäisesti laatia 3D-malleja eri tarpeisiin.

Kenelle

Koulutuksesta on hyötyä kaikille, jotka haluavat tutustua 3D-mallinnuksen eri osa-alueisiin perustasolla ja ymmärtää mallinnuksen eri piirteiden tuomia hyötyjä. Tällä peruskurssilla luotavien mallien kaltaisia objekteja käytetään mm. virtual reality ja augmented reality -maailmoissa, peleissä, 3D-tulostuksessa ja 3D-animoinnissa, eli mukaan voivat tulla myös näistä toiminnoista kiinnostuneet, vaikka kurssilla ei sivutakaan kyseisiä toimintoja.

Osallistujan on hallittava tietokoneen käytön perustaidot.

Sisältö

 • Intro-tapaaminen ja kolme koulutuskertaa Pasilan kampuksella tai Zoom-etäympäristössä
 • 13 materiaalipakettia (PowerPoint) itsenäiseen opiskeluun lähi-/verkkotapaamisten välillä
 • Lyhyitä videoita oppimissisällöistä
 • Kouluttajan palaute kahdesta oppimistehtävästä.

Kurssimateriaali on englanniksi. Tapaamiset toteutetaan suomeksi joko lähitapaamisina Pasilan kampuksella tai verkossa Zoom-etäympäristössä. Kurssilla käytetään Blender 3D versiota 2.82. Osallistujien ongelmanratkaisuun on verkko-oppimisalustalla käytössä kyselypalsta.

Koulutuksen teemat

 1. Introduction to 3D modeling
 2. Blender installation and environment
 3. 3D Modeling Basics
 4. Transforming objects in Blender
 5. Adding and moving more objects in Blender
 6. Subdivision and Extrusion
 7. Extrusion continued and Subdivision Surface
 8. Using curves and background images
 9. Materials and textures in EEVEE and Cycles render engines
 10. Basic Lighting and Cameras
 11. Modifiers and Add-Ons
 12. Rendering the scene
 13. Basic UV Mapping for Blender Internal Render engine 

Toteutus

3D-mallinnuksen koulutus toteutetaan kolmen lähi-/Zoom-koulutuskerran ja verkkokurssin yhdistelmänä. Osallistuminen vaatii osallistujalta tietokoneen ja verkkoyhteyden. Materiaalit ovat osallistujien käytössä koko koulutuksen ajan, ja tehtäviä voi tehdä itselle sopivana ajankohtana.

Kouluttaja

Haaga-Helian lehtori Heikki Hietala.

Ajankohta

Aika: Intro-tapaaminen ja kolme koulutuskertaa, seuraavan toteutuksen ajankohta ilmoitetaan myöehmmin.

Paikka: Lähiopetus Haaga-Helian Pasilan kampuksella (Ratapihantie 13, 00520 Helsinki) tai etäopetus Zoom-verkkoympäristössä.

Opetukseen osallistuminen edellyttää, että sinulla on asennettuna tietokoneellesi Blender 3D versio 2.82. Lisäksi verkko-opetukseen osallistuminen edellyttää Zoomin käyttöönottoa.

Huom. Varmista etukäteen organisaatiosi tietohallinnolta, että sinulla on lupa asentaa ja käyttää em. ohjelmistoja koneellasi sekä vastaanottaa tiedostoja Zoomin välityksellä.

Linkki lataussivustolle (Zoom)

Linkki lataussivustolle (Blender 3D versio 2.82)

Hinta 

Koulutuksen hinta on 440,00 €/osallistuja (+ ALV 24 % = 545,60 €). Koulutuksen hinta sisältää opetuksen (kolme lähi-/etäkoulutuskertaa), verkkomateriaalin englanniksi ja kahden oppimistehtävän ohjauksen ja palautteen.

Ilmoittautuminen on sitova.

Koulutus toteutetaan mikäli ilmoittautuneita on tarvittava määrä. Vahvistamme koulutuksen toteutumisen viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua.

Koulutus laskutetaan yhdessä erässä ennen koulutuksen alkua. Osallistumisen voi peruuttaa kuluitta 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Peruutuksen tapahtuessa alle 14 vuorokautta ennen koulutuksen aloitusta, veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli koulutusta ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko koulutuksen hinnan.

Ilmoittautumislinkki avataan tähän lähempänä koulutuksen toteutumisajankohtaa.

Koulutus voidaan toteuttaa myös yrityskohtaisena toteutuksena. Kysy tarjousta tiimi-/yrityskohtaisista valmennuksista.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!