Olet täällä

Uusia opiskelija-asuntoja Porvooseen

28.11.2017
Uusia opiskelija-asuntoja Porvooseen

Porvooseen rakennetaan parhaillaan uusia opiskelija-asuntoja. Aleksanterinkruunu-niminen talo valmistuu syksyllä 2018 kivenheiton päähän Haaga-Helian ja Laurean yhteisestä kampuksesta. –Seitsenkerroksiseen taloon valmistuu kaikkiaan 119 asuntoa, joista valtaosa on opiskelijoiden toivomia pieniä yksiöitä, kertoo rakennuttaja A-yhtiöiden kiinteistöpäällikkö Teppo Riski

–Asuntojen lisäksi talon katutasoon tulee reilu 800 neliötä vuokrattavaa liiketilaa, kellarikerrokseen laajat harrastetilat sekä talon kattokerrokseen saunatilat, jotka talon valmistuttua ovat myös ulkopuolisten vuokrattavissa, lisää Riski.

Aleksanterinkruunun rakentaminen alkoi kesäkuussa 2016, ja harjannostajaisia vietettiin tämän vuoden kesäkuussa. Uusi opiskelijatalo helpottaa Porvoon opiskelija-asuntotilannetta niin yksiöiden kuin perheasuntojen osalta, joita Porvoossa ei aiemmin ole ollut. Aleksanterinkruunuun kolmen huoneen perheasuntoja tulee 13 kappaletta.

Samaan aikaan opiskelijatalon kanssa naapuriin rakennetaan myös toisen asteen oppilaitos Point Collegen uudisrakennusta, joka otetaan käyttöön vuoden 2019 alussa.

Aleksanterinkruunun asuntoja voi hakea keväällä 2018.