Timo Katajan stipendillä palkitun opinnäytetyön aihe löytyi oman blogiharrastuksen kautta | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Olet täällä

Timo Katajan stipendillä palkitun opinnäytetyön aihe löytyi oman blogiharrastuksen kautta

12.02.2018
Timo Katajan stipendillä palkitun opinnäytetyön aihe löytyi oman blogiharrastuksen kautta

Timo Kataja valmistui Degree Programme in Communication Management -koulutusohjelmasta jouluviikolla 2017. Bloggaamista asiantuntijaimagon rakentamisessa käsittelevä opinnäytetyö Blogging and Expert Image palkittiin opinnäytetyöstipendillä.

 

Kataja lähti suorittamaan mediatekniikan insinööritutkinnon päälle YAMK-tutkintoa syksyllä 2015. Hän kaipasi opintoihinsa poikkitieteellistä näkemystä, ja päätti suuntautua viestintään. Kursseista Katajan mieleen jäi erityisesti käytännönläheinen Media and Public Relations -kurssi, jolla paneuduttiin viestinnän ja median suhteeseen. – YAMK-opinnoissa on se lisäbonus, että kurssit menevät suoraan aiheidensa syviin vesiin, kontrastina bachelor-tason alussa oleviin yleissivistäviin kursseihin, Kataja toteaa.

Aika Haaga-Heliassa kului vauhdikkaasti. – Kahden vuoden opiskeluaika kuulosti alussa pitkältä ja joinakin päivinä työpäivän päälle Pasilaan paarustaminen vaati motivaatiota ja jaksamista, mutta kaiken kaikkiaan viihdyin kovasti, Kataja sanoo.

Opinnäytetyössään Kataja tarkasteli erityisesti sitä, millainen blogisisältö on tehokasta imagon rakentamisessa asiantuntijuuden ja suosittuuden kannalta. Kohdemateriaalina toimi Katajan oma blogi. Haastavinta oli aiheen jalostaminen valmiiksi opinnäytetyöksi. – Alussa minulla oli hähmäinen käsitys asiantuntijuuden ja bloggaamisen nivomisesta jotenkin yhteen, ja muutaman iterointikierroksen ja ohjaajani Hanna Rajalahden sitkeällä myötävaikutuksella aihe alkoi konkretisoitua.

Kataja löysi opinnäytetyössään korrelaation tiettyjen blogisisällön ominaisuuksien ja asiantuntijaimagon rakentamisen välillä. Opinnäytetyö onkin Katajan mukaan hyödyllinen erityisesti heille, jotka haluavat käyttää bloggaamista asiantuntijaimagonsa rakentamisen välineenä. – Aihe on nykyään hyvin ajankohtainen henkilöbrändäyksen kaltaisten ilmiöiden myötä ja sosiaalisen median hyödyntäminen on tärkeä osa sitä.

Valmistumisensa jälkeen Kataja jatkaa työssään DNA:n digipalvelun kehityspäällikkönä ja jatkaa myös blogin kirjoittamista. Opinnäytetyön oppeja voi soveltaa myös yrityksen sisäisessä viestinnässä vaikkapa oman tiimin tai yksikön tekemisten tunnettavuuden parantamisessa. – Nyt tutkinnon saamisen jälkeen pitäisi keksiä joku uusi vapaa-ajan projekti. Elämä on jatkuvaa kehittymistä.

Opinnäytetyötään vielä tekeville Kataja painottaa teoriaosuuden tärkeyttä: sen tasosta riippuu hänen mukaansa pitkälti myös koko työn hyödyllisyys. Aiheen valinta kannattaa tehdä pallottelemalla useita raakileita, kunnes joku niistä alkaa tuntua omimmalta. –Työtä on mukavampi tehdä varmana, että valitsi oikein. Tsemppiä kaikille!