Olet täällä

Tarinoita satavuotiaasta Kalastajatorpasta -teos on julkaistu

19.05.2017
Tarinoita satavuotiaasta Kalastajatorpasta -teos on julkaistu

Hilton Helsinki Kalastajatorppa on toiminut runsaan sadan vuoden ajan vapaa-aikakohteena, lounas-, päivällis- ja illallispaikkana sekä majoitus- ja illanviettopaikkana. Kalastajatorppa edustaa edelleen sadan vuoden jälkeen huippulaadukasta ja persoonallista matkakohdetta. Satavuotisen taipaleen kunniaksi 18.5. julkaistiin Kalastajatorpan historiaa, nykypäivää ja tulevaa käsittelevä teos "Tarinoita satavuotiaasta Kalastajatorpasta".

Teoksessa kuvataan ja tulkitaan sekä historiaa että suomalais-skandinaavis-hiltonilaista vieraanvaraisuus- ja palvelukulttuuria. Teos koostuu yli kymmenestä artikkelista, jotka liittyvät Kalastajatorppaan, historiaan ja täydellisen matkakohteen, perfect destination -pohdiskeluihin. Niitä värittää laaja kuva-aineisto.

Historiikkiryhmään kutsuttiin jäseniksi mm. Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta yliopettaja V. A. Heikkinen ja lehtori Kari Nurminen. Teoksen sisällöntuotantoon on osallistunut myös kymmeniä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoita. Aineistoa laajennettiin ja syvennettiin syksystä 2016 alkaen osana Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ja Uudenmaan liiton rahoittamaa Uusi luksus -hanketta.

Tarinoita satavuotiaasta Kalastajatorpasta – Helsinkiläisen tapahtuma-, kulttuuri- ja elämyskeitaan kehitys kesäkahvilasta maailmanluokan kokoushotelliksi -kirjan ovat toimittaneet V. A. Heikkinen, Matti Itkonen ja Sam Inkinen

Kirjan sähköisen version (pdf) saa lisäksi vapaasti ladattua Haaga-Helia ammattikorkeakoulun verkkokaupasta.

 

Lisätietoa:

Vesa A. Heikkinen, yliopettaja
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
vesa.heikkinen@haaga-helia.fi