Olet täällä

Mitä teet, jos epäilet koronatartuntaa? Tässä tärkeimmät ohjeet

01.09.2020
Mitä teet, jos epäilet koronatartuntaa? Tässä tärkeimmät ohjeet

Haaga-Helia on tarkentanut koronavirusta koskevia ohjeistuksiaan. Jos epäilet altistuneesi ja saaneesi koronavirustartunnan, niin suosittelemme sinua tekemään koronaviruskyselyn verkossa. Palvelun kautta saat toimintaohjeet oireidesi perusteella ja voit tarvittaessa varata ajan koronavirustestiin.

Haaga-Helia on tarkentanut COVID-19 -koronavirusta koskevia ohjeistuksiaan.

Jos sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita, niin pyydämme sinua ottamaan yhteyttä viralliseen koronaneuvontaan:

  • Helsinki puh. (09) 310 100 24
  • Vantaa puh. (09) 839 500 00
  • Espoo puh. (09) 816 346 00

Koronaneuvonnan kautta opiskelija saa hoito-ohjeet sekä mahdolliset toimintaohjeet, mikäli hänellä katsotaan olevan tarvetta koronaviruksen testaukseen.

Koronavirustestiin ohjataan kaikki, joilla on koronavirustartunnan oireita. Näitä ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys.

Toimenpiteet koronatapauksessa

Haaga-Helian linjauksen mukaisesti yksikin koronavirustartuntaan viittaava oire edellyttää poistumista oppilaitoksesta, koska ilman testausta on mahdotonta tietää, onko kyse koronavirustartunnasta.

Jos koronaneuvonta ohjaa opiskelijan koronatestiin, niin opiskelija velvoitetaan olemaan karanteenissa tulosten saapumiseen saakka. Kunnallisen tartuntajäljitystiimin lääkäri (epidemiologisesta yksiköstä) on opiskelijaan yhteydessä, mikäli testitulos paljastuu positiiviseksi ja tartunta on niin ikään tapahtunut.

Tartuntajäljitystiimin lääkäriltä opiskelija saa selkeät toimintaohjeet, joista käy myös ilmi vaadittavan karanteenin laajuus. Pian tämän opiskelijaan ottaa yhteyttä vielä tartuntajäljittäjä, joka pyrkii seulomaan mahdolliset muut altistuneet ja on heihin yhteydessä toimintaohjeineen ja neuvoineen.