Olet täällä

Liikuntahallinnon kansainvälinen pilottikoulutus käynnistyi Vierumäellä

06.09.2017
Liikuntahallinnon kansainvälinen pilottikoulutus käynnistyi Vierumäellä

Vierumäelle on tällä viikolla kokoontunut noin 40 liikunta-alan ammattilaista 18 eri maasta luomaan uudenlaisia koulutuspalveluja mm. vapaaehtoisten johtamiseen. Koulutukseen haki 80 eurooppalaista liikunnan ammattilaista, joista puolet valittiin mukaan. Osallistujat edustavat mm. liikunta-alan työnantajajärjestöjä sekä oppilaitoksia. Koulutuksen järjestää EOSE (European Observatoire of Sport and Employment) ja tapahtuman keskeisenä taustavaikuttajana on toiminut kansainvälisten asioiden koordinaattori Mairit Pellinen, joka on myös EOSE:n hallituksen jäsen.

- Euroopassa on yli 700 000 liikuntahallinnon organisaatiota, joissa työskentelee yli 1,5 miljoonaa päätoimista työntekijää. Yli 35 miljoonaa eurooppalaista toimii vapaaehtoistehtävissä urheiluseuroissa ja liikuntajärjestöissä. Haasteet eri maissa ovat kuitenkin yhteisiä ja päätoimisten sekä vapaaehtoisten toimijoiden täydennyskoulutus on merkittävässä roolissa, Mairit toteaa.

EOSEn pääsihteeri Aurelien Favre on paikalla myös koko viikon. Kouluttajina toimivat mm. Kirstie Simpson Chesterin yliopistosta ja Stephen Robson Leeds Beckettin yliopistosta.

Lisätietoa kansainvälisten asioiden koordinaattori Mairit Pellinen, puh 0400 941 559.