Olet täällä

Lasit huurussa teetä maistelemassa

07.11.2014
Lasit huurussa teetä maistelemassa

Arvostettu hollantilainen teeasiantuntija Lysbeth Thirza Vink Hotelschool the Hague’sta vieraili tällä viikolla HAAGA-HELIAssa. Hän koulutti Haagan toimipisteemme opiskelijoita ja yrityselämän edustajia teen saloihin.


 
Lysbeth muistutti osallistujia eri kulttuurien pitkistä teeseremonioista. Hän toivoi, että ravintola-alallakin panostetaan teekulttuuriin.

”Tea should get the attention that coffee gets. Put time and effort to it!”, hän kehotti ravintola-alan nykyisiä ja tulevia ammattilaisia.
 
 

Keskiviikkona workshop-aiheena oli Teen ja ruuan yhdistäminen.


 
Kuva: http://instagram.com/p/vBFVAyzG2U/?modal=true-
 
Culinary Management –opiskelijamme tekivät Lysbethin kanssa erilaisia ruokia ja jälkiruokia, joissa oli käytetty teetä. Tulos oli herkullinen! Workshopin reseptejä julkaistaan myöhemmin henkilöstölehdessä Ruoka ja juoma –osiossa.

 
Hyvää teetä ei tarvitse maustaa
 
Torstaina vuorossa oli Tea Tasting. Culinary Management –opiskelijat ja yrityselämän edustajat maistelivat seitsemää erilaista teetä. Teet tarjoiltiin viinilaseista.

 
 
Kuva http://instagram.com/p/vBJImgzG7P/?modal=true.
 

Teen maistelu herätti vilkasta keskustelua ja osallistujat halusivat tietää muun muassa, miten teetä kannattaa maustaa. Lysbethin mielestä hyvään teehen ei tarvitse lisätä sokeria. Teen maku myös muuttuu, kun se jäähtyy. Hän kehottikin aina ensin maistamaan teetä ilman mitään lisukkeita. Toisaalta hän sanoi teen olevan makuasia: jokainen saa juoda ja maustaa sitä omalla tyylillään.

Sitruuna sopii Lysbethin mukaan esimerkiksi Assam- ja Ceylon-teehen, jotka ovat voimakkaita.
 
Maitoa voi lisätä voimakkaisiin mustiin teelaatuihin, kuten juuri Assamiin, Ceyloniin, Breakfast tea –tyyppisiin teelaatuihin ja afrikkalaiseen teehen.

 
Savunmakua ja -tuoksua
 
Osallistuimme viestinnän edustajina kolmen viimeisen, hyvin erilaisen teen maisteluun.

Dark Oolong -teessä oli mieto, kevyt tuoksu ja maku. Tätä voisi juoda kahvilassa kakkupalan kera.
 
Lapsang yllätti heti voimakkaalla savun ja tervan tuoksulla, joka humautti ajatukset kesään ja kelohonkamökkeihin. Myös maku oli savuinen, mutta silti miellyttävä ja jopa ruokaisa. Tätä teetä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Traditional Earl Grey oli takuuvarmaa laatua, joka maistuu aina ja missä tilanteessa tahansa.
 
 
 
Teksti Sanna Leporanta
Kuvat Tarja Leponiemi, Sanna Leporanta