Olet täällä

Kaikkien aikojen suurin restonomitempaus, RestoRace, lähestyy!

05.09.2019
Kaikkien aikojen suurin restonomitempaus, RestoRace, lähestyy!

Syyskuussa 2019 järjestettävä RestoRace on Suomen kaikkien aikojen isoin satsaus restonomikoulutuksen markkinoimiseen. RestoRace vierailee kaikilla restonomikoulutusta järjestävillä paikkakunnilla Suomessa ja tapahtuman tavoitteena on houkutella nuoria opiskelemaan matkailu-, ravintola- ja majoitusalaa. Amazing Race -tyyppisessä Restorace-kilpailussa osallistujat pääsevät testaamaan taitojaan matkailu-, ravintola- ja majoitusalaan liittyvissä tehtävissä.

Tehtävissä onnistuminen vaatii luovuutta, ongelmanratkaisukykyjä ja nopeita hoksottimia. RestoRacen puitteissa järjestetään myös toritapahtuma RestoTori, jonka elämyksellinen tapahtuma-alue tarjoaa mm. Silent Discoa Iglussa, leikkimielistä kisailua sekä restonomien uratarinoita. RestoRace kiertää Suomea tien päällä kaikkiaan 15 päivän ajan, ja RestoBussi on keskeinen osa tätä roadshow’ta. RestoBussi vie tapahtumamiehistön yhteentoista RestoRace tapahtumapaikkaan seuraavan aikataulun mukaisesti:

18.9. HELSINKI - Rautatientori
19.9. LAPPEENRANTA - Marian aukio
20.9. JOENSUU - Kauppatori
23.9. KUOPIO - Kauppatori
24.9. KAJAANI - Raatihuoneentori
25.9. ROVANIEMI - Lordin aukio
27.9. SEINÄJOKI - Kauppatori    
30.9. TAMPERE - Keskustori
1.10. JYVÄSKYLÄ - Aren aukio
2.10. MIKKELI - Mikkelin tori
7.-9.10. PORI

Valtakunnallista kiertuetta tukemassa ovat hotelliketju Scandic ja henkilöstöpalveluita tarjoava Enjoy. Kiertueen toteutuksesta vastaavat restonomiopiskelijat Haaga-Helia Porvoo Campukselta, yhteistyössä laajan ammattikorkeakouluverkoston kanssa.

Kiertueen kick-off järjestetään Helsingin Rautatietorilla torstaina 18.9.2019 ja tilaisuuteen on kutsuttu restonomiopiskelijoita Laurean, Lahden ja Haaga-Helian ammattikorkeakouluista sekä nuoria paikallisista toisen asteen oppilaitoksista. Helsingin tapahtumassa esiintyy myös kovassa nosteessa oleva Younghearted-yhtye.

Miksi yhteistyökumppanit päättivät tulla mukaan?

Scandicin kommentit

"Innostuimme Scandicilla heti, kun RestoRacen opiskelijoista koostunut projektityöryhmä otti yhteyttä ja tarjosi mahdollisuutta olla pääyhteistyökumppanina tässä valtakunnallisessa projektissa. Erityisesti meitä innosti projektin tavoite: kertoa omaa alaansa vielä miettiville restonomikoulutuksen ja Horeca-alan tarjoamista lukuisista uramahdollisuuksista. Oli hienoa lähteä projektiin, joka toteutetaan uudella tavalla ja on täysin opiskelijavetoinen. Opiskelijoiden into ja paneutuminen projektiin teki suuren vaikutuksen.
 
Scandic on Suomen suurin hotelliketju ja se työllistää noin 2 000 tiimiläistä ympäri Suomen. Meille myös oppilaitosyhteistyö on sydämen asia, ja teemme sitä monipuolisesti tarjoamalla muun muassa työharjoittelupaikkoja, pitämällä luentoja, järjestämällä hotellivierailuja, tarjoamalla projekteja ja opinnäytetöitä.
 
Ylivertaisten hotellikokemusten luominen vieraillemme on jokaisen scandiclaisen missio työssään. Palvelutehtävissä olevien ihmisten hyvinvointi heijastelee suoraan asiakkaisiin.

Tiimiläiset, jotka kokevat työllään olevan merkitystä, tuntevat tavoitteet, haluavat kehittää toimintaa, kehittyä yksilöinä, välittävät aidosti hotellivieraista, ympäristöstään ja työyhteisöstään ovat sitoutuneita yritykseen ja sen tavoitteisiin. Sanalla sanoen, elävät Scandicin arvojen Be Caring, Be You, Be A Pro ja Be Bold mukaisesti.

Jokaisella työyhteisön jäsenellä on myös oma roolinsa ja vastuunsa kokonaisuudessa. Luottamukselliset henkilösuhteet ja hyvä vuorovaikutus työpaikalla ovat ensiarvoisen tärkeitä tekijöitä. Kun kaikki palaset ovat kohdallaan, ihminen voi hyvin. Meistä on mahtavaa saada toivottaa alalle ja tiimeihimme tervetulleeksi uusia hotelli-, ravintola- ja majoitusalan osaajia. Ala on mahdollisuuksia täynnä!"

Enjoyn kommentit

Enjoy päätti lähteä mukaan RestoRace-tapahtumaan pääsponsoriksi, koska tapahtuma on kohdistettu meidän kannaltamme erittäin kiinnostavalle kohderyhmälle. Olemme suuri työllistäjä restoniomiopiskelijoille sekä koulun ohella että valmistumisen jälkeen. Haluamme nostaa tapahtumassa työnantajabrändiämme kaikkien alasta kiinnostuneiden kävijöiden joukossa. Tarjoamme upeita uramahdollisuuksia Enjoyn ja omistajamme VMP-konsernin henkilöstöpalveluyritysten kautta.

Horeca-ala on ollut kovassa nosteessa viime vuosina, ja työvoimapula alalla on myös kasvanut. Lisääntynyt turismi, yleinen elintaso ja palvelukulttuuri edellyttävät alan osaajia ja ammattitaitoa toimiakseen. Koemme, että isona toimijana Enjoyn on edistettävä alan mainetta kaikin tavoin ja viestittävä yleisöä kiinnostavista työntekijöidemme uratarinoista. Vain sillä saamme vastattua tulevaisuuden osaajien tarpeeseen.

Taustalla restonomikoulutuksen yhteiskehittämishanke

Vuonna 2018 käynnistetty ReKey-hanke on restonomienkoulutuksen ja elinkeinon yhteiskehittämishanke, jonka tavoitteena on vahvistaa ammattikorkeakoulujen ja elinkeinon yhteistyötä ja palveluliikeosaamista ja siten kilpailukykyä kansainvälisesti. Rahoittajana toimii opetus- ja kulttuuriministeriö. Hankkeen tavoitteena on osallistaa yhteiskehittämiseen 60 restonomikouluttajaa, 1 000 restonomiopiskelijaa ja 100 yritystä. Hankkeen toteuttavat 13 matkailu- ja ravitsemisalan koulutusta tarjoavaa ammattikorkeakoulua Suomesta.

 

Lisätietoja www.restorace.com

Monika Birkle, matkailun lehtori, Haaga-Helia 050 406 6715
Miia Itkonen, opiskelijatiimin projektipäällikkö 040 555 7852