Olet täällä

Imagotutkimus: Haaga-Helia edelleen tunnetuin ammattikorkeakoulu

23.04.2019
Imagotutkimus: Haaga-Helia edelleen tunnetuin ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia on nuorten mielestä Suomen tunnetuin ammattikorkeakoulu ja toiseksi kiinnostavin. Tämä käy ilmi Taloustutkimuksen tekemästä Korkeakoulujen imago 2019 -tutkimuksesta, jossa selvitettiin suomalaisten ammattikorkeakoulujen tunnettuutta, kiinnostavuutta ja erilaisia imagotekijöitä.

Taloustutkimus Oy tekee korkeakoulujen imagotutkimuksen vuosittain, ja Haaga-Helia on ollut tunnetuin ammattikorkeakoulu jo usean vuoden ajan. Vaikka tunnettuus on vahvinta pääkaupunkiseudulla, niin Haaga-Helian tunnetaan hyvin myös kaikkialla Suomessa. Hyvä tunnettuus perustuu mm. vahvaan medianäkyvyyteen. Tutkimuksen mukaan kiinnostavin suomalainen ammattikorkeakoulu on Tampereen ammattikorkeakoulu ja toisen sijan jakavat Haaga-Helia ja Metropolian ammattikorkeakoulut.

Tutkimuksessa ammattikorkeakoulujen imagoa selvitettiin myös yhdeksän imagoväittämän avulla, joiden valossa Haaga-Helian maine on hyvä ja varsin tasainen. Haaga-Helian vahvuuksia ovat erityisesti mm. myönteinen näkyminen sosiaalisessa mediassa ja hyvä maine opiskelupaikkana.

Taloustutkimus selvitti helmi-maaliskuussa 2019 ammattikorkeakouluja koskevia mielikuvia ja tunnettuutta nuorten keskuudessa. Korkeakoulujen imagotutkimukseen vastasi valtakunnallisesti noin 2 500 alle 30-vuotiasta suomalaista.