Olet täällä

Haaga-Helian uusia partneriyrityksiä yhdistää halu rekrytoida tulevaisuuden osaajia

28.10.2019
Haaga-Helian uusia partneriyrityksiä yhdistää halu rekrytoida tulevaisuuden osaajia

Posti on Suomen johtava posti- ja logistiikka-alan palveluyritys. Yritys toimii yhteensä 10 maassa ja työllistää noin 22 000 henkilöä. Yrityksen liikevaihto vuonna 2018 oli 1 610,3 miljoonaa euroa.

Posti on sadas yritys, jonka kanssa Haaga-Helia on solminut partneriyhteistyösopimuksen. Sopimus allekirjoitettiin 15.10. Yhteistyön kautta Posti pyrkii uudistamaan mielikuvaansa opiskelijoiden keskuudessa potentiaalisena työpaikkana ja laajentamaan näkemystä siitä, mitä palveluita ja työpaikkoja se tarjoaa.

- Meillä on meneillään iso digitaalinen transformaatio, johon haluamme mukaan parhaat tekijät. Rekrytoimme laajalla skaalalla uusia osaajia ja tulevaisuuden tekijöitä mm. tekoälyn, devaamisen, datan ja myynnin saralla, kertoo Postin HR-johtaja Sari Tomperi.

- Toivomme, että pääsemme näkymään konkreettisesti opiskelijoiden arjessa esimerkiksi nimikkoluokan ja erilaisten tapahtumien kautta, kertoo Postin Learning Manager Kaisa Suojoki.

Lidl uudisti partnerisopimuksen

Lidl on parin viime vuosikymmenen aikana kasvanut Suomessa vauhdikkaasti. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä yli 5 000 henkilöä. Kasvu jatkuu vahvana myös tulevina vuosina, jonka vuoksi yritys etsii jatkuvasti eri alojen osaajia.

Lidlin tavoitteena on tarjota erilaisia uravaihtoja tulevaisuuden lupauksille. Yritys on ottanut käyttöön omia Trainee-ohjelmia, joista osa on suunnattu korkeakoulusta valmistuneille. Lidl haluaa myös tiivistää yhteistyötään korkeakoulujen kanssa. Tästä syystä yritys uudisti partnerisopimuksensa Haaga-Helian kanssa. Partnerisopimuksen allekirjoittamistilaisuudessa yritystä edustivat Lidlin HR-asiantuntijat Oona Dower ja Nina Jousenkylä.

Haaga-Helia valikoitui kumppaniksi sopivien koulutusalojen vuoksi. Lidl etsii jatkuvasti myynnin, tietohallinnon, logistiikan, talouden, HR:n ja hankinnan ammattilaisia. Myös kielitaidosta on hyötyä, etenkin Saksan osaamisesta. Yhteistyön toivotaan laajenevan myös työharjoitteluun ja ONT-yhteistyöhön.

Academic Work etsii uudenlaisia ratkaisuja osaajapulaan

Academic Work on henkilöstöpalvelu- ja rekrytointiyritys, joka tarjoaa työpaikkoja etenkin uransa alkuvaiheessa oleville nuorille ammattilaisille. Yrityksen visio on olla johtava nuorten ammattilaisten rekrytoija. Partnerikumppanuus Haaga-Helian kanssa oli heille siksi luonnollinen vaihtoehto.

Myös Academic Work on kehittänyt oman Academy-ohjelman, joka on yritysten tarpeisiin räätälöity rekrytointi- ja uudelleenkoulutusratkaisu. Ohjelman tavoitteena on löytää yrityksille uudenlaisia ja nopeita ratkaisuja yritysten osaajapulaan.

Academic Workin tavoitteena on olla näkyvästi esillä heti opiskelijoiden ensimmäisestä opiskelijavuodesta lähtien. Academic Work onkin tuttu kumppani Haaga-Helialle, sillä yritys on mm. osallistunut muutaman kerran Best Seller Competitioniin.

- Academic Workin löytää sieltä mistä opiskelijatkin. Meille on tärkeää, että nuoret ammattilaiset tutustuvat meihin jo ensimmäisenä opiskeluvuotenaan. Haluamme toimia heidän urapartnerinaan ensimmäisestä oman alan työpaikasta lähtien. Siksi olemmekin mukana opiskelijoiden arjessa läpi opintojen erilaisten tapahtumien, työpajojen ja luentojen kautta, kertoo Academic Workin tuotantopäällikkö Ann-Sofie Leimu.