Haaga-Helian Porvoo Campuksella on todettu altistuminen tuberkuloosille | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Olet täällä

Haaga-Helian Porvoo Campuksella on todettu altistuminen tuberkuloosille

27.04.2018
Haaga-Helian Porvoo Campuksella on todettu altistuminen tuberkuloosille

Haaga-Helian Porvoo Campuksen opiskelijalla on todettu tartuttava keuhkotuberkuloosi. Terveysviranomaiset ovat selvittäneet tartunnalle mahdollisesti altistuneita, ja heitä on alle 20. Toimenpiteet käynnistettiin heti, kun tartunnasta saatiin tieto.

Tuberkuloosille altistuneet selvitetään, jotta tuberkuloosin leviämistä voidaan tehokkaasti estää. Haaga-Heliassa altistunut ryhmä, mahdollisesti altistuneet opiskelijat sekä altistunut ammattikorkeakoulun henkilöstö on selvitetty yhteistyössä ammattikorkeakoulun hallinnon kanssa.

Tuberkuloosi on ihmisestä toiseen ilmateitse tarttuva sairaus, joka paranee hyvin lääkityksellä

Tartunta voi tapahtua oleskeltaessa pitkään tai toistuvasti samassa rajatussa tilassa tartuttavaa keuhkotuberkuloosia sairastavan kanssa. Suurin tartuntariski on samassa taloudessa asuvilla. Lyhytkestoiseen tapaamiseen sisätiloissa tai yhdessäoloon ulkoilmassa ei käytännössä liity tartuntavaaraa. Tartunnan saaneista vain pieni osa sairastuu myöhemmin tuberkuloosiin elämänsä aikana.

Altistuneisiin ollaan yhteydessä ja heidät tutkitaan opiskelijaterveydenhuollon toimesta Porvoon tartuntatautiyksikön ja HUS:n epidemiologisen yksikön antamien ohjeiden mukaisesti. 

Lisätiedot:
infektiotaudeista vastaava lääkäri Hanna Telkki, Porvoon kaupunki, puh. 040 489 1958 hanna.telkki@porvoo.fi
Porvoo Campuksen opiskelijoille lisätiedot: Katariina Pölhö, terveydenhoitaja, Porvoon kaupunki, puh. 040 483 8803
Porvoo Campuksella työskentelevälle henkilökunnalle työterveyshuolto