Olet täällä

Haaga-Helian alumni vuosimallia 2014 – vastaa ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyyn

11.10.2019
Haaga-Helian alumni vuosimallia 2014 – vastaa ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyyn

Ammattikorkeakouluista valmistuneiden urapolkuja selvitetään toista kertaa valtakunnallisesti – lähes 27 000 valmistunutta saa uraseurantakyselyn. Uraseurantakysely lähetettiin 15.10. kaikille vuonna 2014 AMK- ja YAMK-tutkintoihin valmistuneille tekstiviestillä ja sähköpostilla. Kysely lähti myös runsaalle 1 800:lle Haaga-Helian alumnille. Kysely päättyy 10.11.2019.

Kyselyllä kootaan tietoa valmistuneiden työllistymisestä sekä tyytyväisyydestä työuraan ja tutkintoon. Kyselyn saavat viisi vuotta sitten ammattikorkeakouluopintonsa päättäneet, eli kaikki vuonna 2014 valmistuneet.

-Tieto korkeakoulutettujen työurien ensimmäisistä vuosista on todella tärkeää. Korkeakoulut kehittävät koulutusta valmistuneiden palautteen pohjalta. Tulevat ja nykyiset opiskelijat hyötyvät tiedosta suunnitellessaan opintojaan. Myös Opetus- ja kulttuuriministeriö käyttää tuloksia arvioidessaan korkeakoulujen koulutuksen laatua ja kehittämistarpeita, toteaa AMKsta uralle –hankkeen projektipäällikkö Satu Helmi.

Vuonna 2013 valmistuneille toteutetun uraseurantakyselyn perusteella tiedetään, että 80 prosenttia ammattikorkeakouluista valmistuneista on vähintäänkin melko tyytyväinen suorittamaansa tutkintoon. Tyytyväisyys tutkintoon on erittäin vahvassa yhteydessä siihen, miten hyvin vastaaja pystyy hyödyntämään AMK:ssa hankkimaansa osaamista nykyisessä työssään ja miten työ vastaa vaativuustasoltaan ammattikorkeakoulutusta.

Lisätietoa kyselystä suhdepäällikkö Eva Loippo-Sännältä (eva.loippo-sannala@haaga-helia.fi)