Olet täällä

Haaga-Helia mukana tukemassa suomalaista ravintola- ja ruokaosaamista kokkien maailmanmestaruuskilpailu Bocuse d’Orissa

15.10.2020
Haaga-Helia mukana tukemassa suomalaista ravintola- ja ruokaosaamista kokkien maailmanmestaruuskilpailu Bocuse d’Orissa

Euroopan parhaat kokit ottavat toisistaan mittaa parhaillaan käynnissä olevassa Bocuse d’Orin Euroopan osakilpailussa, joka järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Virossa. Kymmenen parasta tiimiä etenevät maailmanlaajuiseen loppukilpailuun, joka järjestetään kesäkuussa 2021 Ranskan Lyonissa.

Suomea kisassa edustaa Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista assistenttinsa Anni Peräkylän ja valmentajansa Heikki Liekolan kanssa. Suomelle kyseessä on 15. kilpakausi.

Joukkueen johtajana toimii Haaga-Helian lehtori ja alan pitkän linjan ammattilainen Sami Rekola, joka vastaa harjoittelusta, kisatiimistä ja oppilaitosyhteistyöstä.

Suomen Bocuse d’Or kilpailutoiminnan mahdollistaa ELO-säätiön luotsaama Bocuse d’Or Academy Finland ja sen yhteistyökumppaniverkosto. Haaga-Helia on yksi näistä yhteistyökumppaneista.

Kilpailun pakolliset raaka-aineet ovat virolainen viiriäinen ja viiriäisenmuna, joiden ympärille rakennetaan suomalaisella design-tarjoiluvadilla tuomaristolle esiteltävä kilpailuruoka. Vadin lisäkkeiden on oltava vegaanisia viiriäisen munaa lukuun ottamatta. Lautasilla tarjoiltavissa annoksissa pääraaka-aineena on virolainen jättikonnamonni.

Suomen joukkue pääsee tositoimiin perjantaina 16.10. klo 8.50-15.10. Kisa-annokset valmistuvat klo 13.50 ja 14.25. Tulokset julkistetaan klo 17 alkaen. Kilpailuja voi seurata livestriimin välityksellä Bocuse d’Orin verkkosivuilla.