Olet täällä

Haaga-Helia ja Eduix Oy kehittävät uusia toimintamalleja opetuksen digitalisointiin

07.02.2020
Haaga-Helia ja Eduix Oy kehittävät uusia toimintamalleja opetuksen digitalisointiin

Haaga-Helian ja Eduix Oy:n välinen kaksivuotinen tutkimushanke käynnistyi heti allekirjoittamisen jälkeen 17.1.2020. Tutkimuksessa kehitetään liiketoiminnallisesti kannattavia uusia toimintamalleja oppilaitosten prosessien digitalisointiin, joita tullaan soveltamaan kasvavilla koulutusmarkkinoilla.

Kokouspöydän ääressä vallitsi tuttavallinen tunnelma sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, kun Eduix Oy:n toimitusjohtaja Rami Heinisuo ja kumppanuusjohtaja Pauliina Halme vaihtoivat ajatuksia tulevasta hankkeesta Haaga-Helian tutkimusjohtaja Timo Kasken sekä tietojenkäsittelyn lehtori Altti Lagstedtin kanssa.

Eduixin Heinisuo korosti Haaga-Helian ennakkoluulotonta asennetta tutkimushanketta kohtaan, mutta esitti samalla myös tiettyjä odotuksia yhteistyöhön liittyen.

— Me odotamme omien näkökulmiemme kyseenalaistamista ja vahvistamista. Tämän kaltaista tapaa sekoittaa toimintamalleja voisi kuvata parhaiten sanoilla järjestelmällinen disruptio, hän toteaa.

Halme yhtyi kollegansa näkemyksiin ja kutsui tutkimushanketta eräänlaiseksi prototyypiksi ja alati laajenevan yhteistyön seuraavaksi askeleeksi.

— Rakennamme yhdessä täysin uutta ajatusmallia koulutusprosessien digitalisointiin. Tarkoituksena on syventää ja kehittää oppimista keskittymättä pelkästään oppilaitosten sisälle, Halme kertoo.

Myös Haaga-Helialla ollaan innoissaan uudesta kumppanuusmallista.

Eduixin kanssa toteutettava kaupallinen tilaustutkimushanke on erilainen ja uusia toimintamalleja mahdollistava tapa toteuttaa TKI-hankkeita.

Haaga-Helia ja Eduix ovat tehneet myös aiemmin tiivistä yhteistyötä muun muassa keskitetyn opinnäytetöiden ohjaus- ja seurantajärjestelmä Konton sekä opiskelijoiden tietojärjestelmä Pepin parissa.