Olet täällä

Haaga-Helia vastaa pienten yritysten hätään tarjoamalla ilmaista konsultointiapua häiriötilannerahoituksen hakemiseen

22.04.2020
Haaga-Helia vastaa pienten yritysten hätään tarjoamalla ilmaista konsultointiapua häiriötilannerahoituksen hakemiseen

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun asiantuntijat vastaavat pienten yritysten hätään tarjoamalla veloituksetonta konsultointiapua Business Finlandin ja ELY-keskusten tarjoaman häiriötilannerahoituksen hakemisessa. 

Suomea ja koko maailmaa on kohdannut poikkeuksellinen kriisi, jonka inhimillisistä ja taloudellisista vaikutuksista kiistellään edelleen. Koronavirus on kuitenkin iskenyt yrityksiin ennen kuin se on levinnyt ihmisiin. Yrittäjille tämä on lähes poikkeuksetta liiketoiminnan elinkelpoisuuden kannalta kriittinen hetki, eikä tilanteen vakavuutta voi liioitella. Yritykset tarvitsevat nopeita toimia, jotta konkursseilta ja irtisanomisilta ja työpaikkojen menetyksiltä vältytään.

Business Finlandin ja ELY-keskusten häiriötilannerahoitus

Suomen valtio on pyrkinyt aktiivisesti lisäämään voimavaroja yritystukiin muun muassa tarjoamalla häiriötilanteeseen matalan kynnyksen liiketoiminnan kehitysrahoitusta Business Finlandin ja ELY-keskusten kanavien kautta. Business Finland ja ELY-keskukset avasivat sivuillaan haun uuteen 10 000 euron suuruiseen rahoitukseen, joka on tarkoitettu Suomessa toimiville pk-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii eniten koronaviruksen aiheuttamasta häiriötilanteesta.

Business Finland vastaa tuista, jota myönnetään 6-250 henkilöä työllistäville yrityksille. ELY-keskukset puolestaan suuntaavat poikkeusrahoitusta yrityksille, joissa työskentelee entintään viisi henkilöä hakemuksen jättämishetkellä. Yksityiset elinkeinoharjoittajat eivät kuulu rahoituksen piiriin.

Haaga Helia ammattikorkeakoulu tarjoaa yrityksille veloituksetonta asiantuntemusta sekä konsultointiapua, jotta mahdollisimman monella yrityksellä olisi pääsy häiriörahoituksen piiriin. Palvelut ovat osa Yrittäjyyden vuosi 2020 -teemaamme, jolla pyrimme lisäämään opiskelijoidemme kiinnostusta yrittämistä kohtaan sekä vaikuttamaan myönteisesti suomalaiseen yrityskenttään.

Häiriötilannerahoitusta hakiessasi voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse, jonka jälkeen sparraamme sinua puhelimitse eteenpäin hakemuksesi täyttämisessä. Keskustelun aikana muodostamme yhdessä tilannekuvan yrityksestäsi, jonka jälkeen voimme määritellä mahdollisia käyttökohteita häiriörahoituksesi hyödyntämisessä. Kyseiset palvelumme ovat sinulle täysin veloituksettomia. Lisäksi tarjolla on myös 100 000 euron suuruinen häiriötilannerahoitus, jota yritykset voivat hakea liiketoiminnallisiin tarpeisiin. Tästä löydät lisää tietoa alapuolelta.

Hakemusprosessi pähkinänkuoressa

Olemme tehneet konsultointiavun hakemisesta mahdollisimman helppoa. Riittää kun otat meihin yhteyttä ja seuraat ohjeistustamme.

OTA YHTEYTTÄ

Ota sähköpostilla yhteyttä Head of R&D Hannu Vahteraan, joka ohjaa pyyntösi eteenpäin asianomaisille tahoille: hannu.vahtera(at)haaga-helia.fi

PUHELINAPU

Puhelinavun kautta muodostamme pinnallinen tilannearvion yrityksen tarpeesta ja määrittelemme alustavasti mahdollisen yhteistyötä koskevan avun, jota voimme sinulle tarjota.

TOTEUTUS

Yhteistyön laajuudesta sovittuamme, suoritamme sovitut toimenpiteet, joita hyödynnetään häiriörahoitushakemuksen kirjoittamisessa.

HAKEMUKSEN JÄTTÄMINEN

Yrityksesi jättää 10 000 euron tai 100 000 euron suuruisen rahoitushakemuksen Business Finlandille.

SEURANTA

Rahoituspäätöksen jälkeen edetään ennen hakemuksen täyttämistä sovitulla tavalla tai arvioidaan jatkomahdollisuudet, mikäli yritys saa hakemukseensa kielteisen rahoituspäätöksen.

Liiketoiminnan arviointi ja uudelleen muotoilu

Yritykset törmäävät toisinaan tilanteeseen, jossa on syytä arvioida ja muotoilla omaa liiketoimintaa uudelleen. Tähän tarkoitukseen yritys voi hakea esimerkiksi Business Finlandin 100 000 euron häiriötilannerahoitusta. Liiketoiminnalliset syyt tarpeeseen voivat olla moninaiset:

  • muutosjoustavuuden kehittäminen
  • riskien hajauttaminen
  • toiminnan diversifiointi
  • toiminnan kasvattaminen ja kehittäminen
  • uusien tulonlähteiden hankinta
  • verkostomaisten toimintamallien kehittäminen
  • tai muu sellainen toiminta, joka auttaa yritystä eteenpäin

Haaga-Helia tarjoaa yritysten tarpeisiin liiketoimintamuotoilua, palvelumuotoilua, trendien kartoitusta tai esimerkiksi myynnin tietopohjaista kehittämistä, joka voidaan lisätä osaksi Business Finlandille jätettävää hakemusta yhteisesti sovittavalla tavalla ja laajuudella.

Edellä mainitut palvelumme ovat maksullisia, mutta veloitamme sinua vain, mikäli yrityksesi saa rahoituksen. Veloituksemme muodostuu yhdessä sovittavasta vastikkeellista roolista hankkeessa sekä hakemuksen kirjoituspalkkiosta, joka sovitaan erikseen.

Haaga-Helia sinua varten

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on ollut jo pitkään edelläkävijä yritysyhteistyön saralla, emmekä jätä yrityksiä oman onnensa nojaan tälläkään kertaa. Haaga-Helialla me ymmärrämme, että tuen hakeminen, tarvittavien laskelmien tekeminen ja hakemuksen kirjoittaminen ei ole kaikille helppoa.

Elämä jatkuu koronan jälkeenkin ja haluamme, että epidemian vaikutukset alueemme yrityksissä voitaisiin minimoida. Tulevaisuudenkestävät yritykset tehdään tänään. Haaga-Helialla me haluamme pysyä oman alueemme yritysten pitkäjänteisenä kehityskumppanina ja tukea niiden elinvoimaisuutta kaikissa tilanteissa.

Hyödyllisiä linkkejä

Suosittelemme sinua seuraamaan laajasti myös muita tietolähteitä.

Tässä muutama hyödyllinen linkki:

Toivottavasti kuulemme sinusta pian ja voimme luoda yhdessä parempaa koronan jälkeistä tulevaisuutta!