Olet täällä

Haaga-Helia Ammatillinen opettajakorkeakoulu ja Kirkon Ulkomaanapu solmivat yhteistyösopimuksen

20.01.2020
Haaga-Helia Ammatillinen opettajakorkeakoulu ja Kirkon Ulkomaanapu solmivat yhteistyösopimuksen

Suomen ammatilliset opettajakorkeakoulut ja Kirkon Ulkomaanapu (KUA) alkavat kehittää yhdessä ammatillista koulutusta ja ammatillista opettajankoulutusta. Sopimukset allekirjoitettiin 15.1.2020.

Yhteistyön tavoitteena on kehittää ammatillista koulutusta ja ammatillista opettajankoulutusta erityisesti Kirkon Ulkomaanavun kohdemaissa. Useissa maissa ammatillinen koulutus ja opettajankoulutus on puutteellista tai sitä ei järjestetä lainkaan. Tarve koulutukselle on siis valtava.

Yhteistyöhön on tarkoitus kuulua esimerkiksi opinto-ohjaajien ja ammattikoulujen opettajien koulutusta, tutkimusyhteistyötä sekä opetussektorin ja ammatillisten koulutusten opetussuunnitelmien kehittämistä paikallisten ministeriöiden kanssa.

Lisätietoja Haaga-Helia Ammatillisen opettajakorkeakoulun osalta antavat täydennyskoulutuspäällikkö Jutta Paukkonen, 040 488 7003, tai johtaja Jari Laukia, 050 345 9646.

Kirkon Ulkomaanavun tiedote 17.1.2020

Uutisen kuvassa sopimuksen allekirjoittaneet Iiris Happo (OAMK), Hanna Ilola (TAMK), Jouni Hemberg (KUA), Jari Laukia (Haaga-Helia), Seija Mahlamäki-Kultanen (HAMK) ja Heikki Pusa (JAMK) 15.1.2020.