Olet täällä

1,2 miljoonan euron NOCCA-hanke käynnistyy

09.04.2019
1,2 miljoonan euron NOCCA-hanke käynnistyy

Uusien yrityksien kasvua tukeva ja opiskelijoiden yrittäjyysvalmiuksia parantava NOCCA-hanke on saanut 1,2 miljoonan euron rahoituksen EU:n Interreg-ohjelmasta. Haaga-Helia vahvistaa hankkeessa suomalaista vastuullista kasvua uusilla toimialoilla.

Hankkeen tavoitteena on tarjota uusille yrityksille verkostoja, resursseja ja osaamista, jotka auttavat niitä saavuttamaan kansainvälistä kasvua. Tavoitteena on myös synnyttää uusia cross-border-yrityksiä hankkeen osallistujamaiden välille. Painopisteenä ovat erityisesti nousevat green-, blue- ja silver-markkinat.

Hankkeessa toteutetaan koulutusohjelma, joka alkaa monitieteisillä hackathoneilla ja jatkuu yritysideoiden kehittämisellä leireillä ja bootcampeilla. Helsingissä, Tallinnassa ja Riiassa toteutettavat tilaisuudet tuovat yhteen startupeja, organisaatioita ja opiskelijoita osallistuvista maista. Tapahtumien tarkoituksena on luoda uusia yrityksiä ja edistää innovaatiotyötä eri maiden toimijoiden välillä. Haaga-Helian asiantuntijat sparraavat osallistujia ideoinnissa.

Haaga-Helia tekee hankkeessa yhteistyötä kansainvälisten kumppaneiden kanssa. NOCCA on Haaga-Helian, Tallinna Teaduspark Tehnopol -säätiön ja Riiassa sijaitsevan Tukholman kauppakorkeakoulun toimipisteen sekä Tallinn University of Technologyn startup-hubin Mektoryn yhteishanke.

Hanke toteutetaan 1.4.2019–30.6.2021.