Olet täällä

Tavoitteet toteutuivat nopeasti – Tuomas Rintaniemi, Group Controller

Tavoitteet toteutuivat nopeasti – Tuomas Rintaniemi, Group Controller

Kotimainen, nelisenkymmentä ihmistä työllistävä Greenstream Networkin myy energiatehokkuushankkeita Kiinaan. Tuomas Rintaniemi, 34, toimii koko konsernin talousjohtajana ja seuraa sen lisäksi muun muassa yrityksen HR-puolta, ulkoista ja sisäistä raportointia sekä muuta backoffice -toimintaa yhdessä tiiminsä kanssa.

— Kaikki mikä ei liity suoranaisesti liiketoimintaan, tippuu minun työpöydälleni, Tuomas tiivistää. Töiden ohella hän valmistelee MBA-tutkintoa. Tavoitteena on saada viimeinen silaus HAAGA-HELIAssa hankitulle liiketalouden koulutukselle.

Tuomaksen mukaan tutkinto antaa hyviä eväitä myös kunnianhimoisiin urasuunnitelmiin. Hän osallistui myös itse tutkintolinjansa kehittämiseen: Tuomas toimi koulutuspoliittisena vastaavana eri opiskelijayhdistyksissä.           

Tuomaksen mukaan opiskelijaelämän merkittävin anti oli sen luomissa verkostoissa. Hän päätyi kontaktiensa kautta jo opiskelijavuosinaan ensimmäiseen alan työhönsä tilitoimistoon. Tuomas korostaakin juuri verkostoja merkittävänä uransa edistäjänä myös myöhemmissä elämänvaiheissaan. Tilitoimiston jälkeen hän siirtyi Nokian palvelukseen aluksi kirjanpitäjäksi ja melko pian asiantuntijatehtäviin.

Nokialla Tuomas viihtyi erityisesti projektitehtävissä, ja juuri niissä hän alkoi yletä. Vuonna 2010 hänet nimitettiin kokonaisen projektin vetäjäksi Kiinaan, jonne yritys siirsi yksikköjä Suomesta.

Greenstream Networkissa Tuomasta kiehtoi aluksi erityisesti se, että firman toiminta keskittyy hänelle tutuksi tulleisiin Kiinan markkinoihin. Toisaalta myös ulkomaanmatkailusta irrottautuminen motivoi työpaikan vaihtoon.  Edellisessä työssä reissaaminen oli alkanut hieman rassata.
— Olin viime vuonna 179 päivää reissussa ja tämän vuoden puoliväliin mennessä 95 päivää.

Nyt aukeneva ura Greenstream Networkissa on tavallaan Tuomaksen unelmatyö. Hän kertoo laativansa itselleen aina viiden vuoden tavoitesuunnitelmia:
— Asetin itselleni tavoitteen valmistuttuani, että joku päivä olen talousjohtaja.

Kiinnostuitko, lue lisää Liiketalouden koulutusohjelmasta >>