Olet täällä

Hanna sai Pro-paketista liike-elämän näkökulmaa

Hanna sai Pro-paketista liike-elämän näkökulmaa

 Hanna Meriläinen

"Kiinnostuin Pro-paketista "Liike-elämän monikulttuurinen viestintä" tutustuessani Haaga-Helian syksyn yhteishakuihin. Harkitsin tuossa kohtaa myös hakevani tutkinto-opiskelijaksi. Koska haluamaani koulutusohjelmaan ei ollut hakuja syksyllä, päätin tutustua ammattikorkeakouluopintoihin tämän 15 opintopisteen paketin kautta.

Opinnot olivat virkistävän erilaisia aiemmin suorittamiini yliopisto-opintoihin verrattuna: ryhmätöitä, esseitä ja projekteja oli paljon, ja omatoimiseen lukemiseen kannustettiin, mutta ilman sitäkin pärjäsi. Olen opiskellut ennestään suomen kieltä ja viestintää ja valmistunut filosofian maisteriksi. Nuo opinnot ovat olleet itsenäisempiä ja lukupainotteisia.

Pro-paketti täydensi hyvin aiempia opintojani ja toi liike-elämän näkökulmaa tuttuihin aiheisiin. Paketin haastavissa kieliopinnoissa mm. herättelin henkiin kymmenen vuotta aiemmin hankkimiani venäjäntaitoja ennestään vieraalla liike-elämän sanastolla.

Työssäkäyntini vuoksi opiskeluni painottui ilta-, viikonloppu- ja verkkokursseihin, ja onnekseni paketin kurssitarjonta jousti tässä kohtaa ja pystyin suorittamaan opintoni yhden syksyn aikana. Jos myöhemmin päädyn Haaga-Heliaan tutkinto-opiskelijaksi, pystyn hyödyntämään paketin osana tutkintoa.  - Hanna Meriläinen, kouluttaja ja viestinnän freelancer"