Olet täällä

Elämä rullaamaan - Arttu Melos osaa tasapainottaa työn ja vapaa-ajan

Elämä rullaamaan - Arttu Melos osaa tasapainottaa työn ja vapaa-ajan

Skeittaaja Arttu Melos yhdisti Haaga-Heliassa myynnin ja tietotekniikan tradenomiopinnot. Hänen elämänsä rullaa mukavasti eteenpäin, sillä korkeakoulun kautta ovet ovat avautuneet myös työelämään. Lautailija kaatuu joka päivä – vaikka elämässäkin olisi ylä- ja alamäkiä, kaatumisen jälkeen noustaan aina ylös ja jatketaan matkaa.

Laudat ovat Artun juttu. Pienenä hänestä oli siistiä laskea mäkeä lumilaudalla, ja rullat tulivat laudan alle, kun Arttu kavereineen näki kaupungilla skeittaavan porukan ja päätti liittyä joukkoon.

Kaverit ja tyttöystävä houkuttelivat Artun myös Turusta Helsinkiin, kun oli aika valita jatko-opiskelupaikka. Haaga-Helian myyntityön koulutus kiinnosti Arttua, sillä hän halusi jatkaa kaupallisen alan opintoja merkonomin tutkintonsa pohjalta. Hyvän todistuksensa ansiosta Arttu sai täydet pisteet hakuprosessiin. Muutto Helsinkiin eteni, vaikka varmistusta valintakokeiden tuloksista ei vielä ollut. ­–Minä vaan toivoin, että pääsen sisään Haaga-Heliaan. Ja sitten pääsin – kaikki meni hyvin!

Yhteisöllisyys parasta Haaga-Heliassa

Myyntityön opiskelijoiden sosiaalisuus ja hyvä yhteishenki loivat mukavan opiskeluympäristön Artulle. Hänestä parasta Haaga-Heliassa ovatkin hänen tapaamansa uudet ihmiset ja käytännönläheiset opinnot. Opiskelijoille edullinen ruokailu on myös iso plussa – sitä energiaa tarvitaan sekä koulupäiväksi että illan lautailuihin.

Skeittaamisessa parasta ovat kaverit

Arttu sai ensimmäisen rullalautansa 11-vuotiaana, kun hän marssi isänsä kanssa uusikaupunkilaiseen urheilukauppaan. – Ostettiin valmis complete. Ei se ollut mikään erikoinen, mutta silloin se tuntui tosi hienolta. Kuvana siinä oli nainen, jolta vilkkui pikkuhousut. Oli ihme, että isä suostui ostamaan sen. Tai ehkä se just sen kuvan takia osti sen – en tiedä, kumman päätös se loppujen lopuksi oli, Arttu naurahtaa.

Nykyään hän rullaa sponsorinsa Klapi Streetboardsin tiimissä, jossa laudat kuuluvat luontaisetuihin. Laudat suunnitellaan porukalla, ja tuotevalikoimaan kuuluu myös vaatteita. Klapilaiset tekevät yhdessä videoita tuotteiden markkinointia varten, ja niistä voi bongata myös Artun taituroimasta.

Videot kuuluvat vahvasti skedeskeneen. Klassikkona Arttu mainitsee Flip-tiimin Sorryn. - Sitä leffaa katsoin aina siihen aikaan ennen kuin lähdin skeittaamaan. Sorrylla esiintyi Artun suosikki Geoff Rowley seurassaan Arto Saari, joka oli ensimmäisiä suomalaisia ammattiskeittaajia. Nykyään Artun mieleen ovat suomalaiset spotit, sillä niillä esiintyvät myös omat kaverit.

Filmien lisäksi taitoja esitellään kilpailuissa. Artun paras sijoitus on yhdeksäs sija vuoden 2007 skeittauksen SM-kisoissa.

- Nykyään olen 20 parhaan joukossa. Se on hauska viikonloppu vaan – skeitataan ja pidetään mahdollisimman hauskaa.

Arttu Melos

Yhteistyötä ja työelämäyhteyksiä

Lautailuskenen kautta Arttu on päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin, ja sitä kautta on myös syntynyt yhteistyökuvioita.

- Olen päässyt reissaamaan vaikka minne. On se tosi hienoa, kun saa harrastaa ilmaiseksi.

Myös Haaga-Helian kautta voi luoda yhteyksiä – erityisesti työelämään. Arttukin sai myynnin alan työharjoittelupaikkansa Haaga-Helian kautta. Hän työskenteli Management Eventsillä projektikoordinaattorina, ja sai töille jatkoa myös harjoittelun jälkeen.

Arttu sai harjoittelupaikkansa koulun kautta

Opinnot, työn ja vapaa-ajan Arttu osaa säilyttää tasapainossa.

- Ensin tehdään kouluhommat ja sitten vasta lähdetään ulos. Töitä teen niinä päivinä kun ei ole koulua.

Kaksi vuotta myyntityötä opiskeltuaan Arttu halusi yhdistää osaamisensa IT-maailmaan ja hankkia lisää markkinointiosaamista. Arttu opiskeleekin nyt tietotekniikan kursseilla, ja on hakenut sisäistä siirtoa koulutusohjelmasta toiseen.

Artulla on selkeä ajatus tulevaisuudesta: hän haluaa kehittää itseään skeittaajana ja jatkaa sitä niin pitkään kuin se on mahdollista.  Valmistumisen jälkeen työt kutsuvat: monipuolisen koulutuksen ansiosta uravaihtoehtoja on monia. Unelmatapauksessa työn ja skeittauksen pystyisi jotenkin yhdistämään.

- Mutta hauskaa pitää olla!

 

Arttu Melos

s. 1990, Uusikaupunki

Pasila: tietotekniikan opiskelija

@jyyres

klapistreetboards.fi