Olet täällä

Business on Ice – Liikuntayrittäjä Eveliina Lorek tuo uutta energiaa urheilubisnekseen

Business on Ice – Liikuntayrittäjä Eveliina Lorek tuo uutta energiaa urheilubisnekseen

Eveliina Lorek tuli suomalaisille tutuksi syksyllä 2013, Dancing on Ice -ohjelmasta Arttu Wiskarin valmentajaparina. Syksy oli liikuntayrittäjänä toimivalle Evelle kiireinen, sillä hän alkoi myös opiskella ylempää amk-tutkintoa Haaga-Heliassa liikunta­alan kehittämisen ja johdon englanninkielisessä koulutusohjelmassa. Taskussaan hänellä oli jo liikunnanohjaajan tutkinto Haaga-Heliasta.

Eveliinalla on tapana pistää tuulemaan, kun hän kiinnostuu jostakin. Saatuaan tietää Dancing on Icen tulosta Suomeen hän selvitti välittömästi tuotantoyhtiön ja otti yhteyttä vastaavaan tuottajaan. "Laitoin saman tien meiliä ja esittelyt itsestäni. Siitä se sitten lähti." Dancing on Ice oli Eveliinan mukaan avartava kokemus ja huippuhetki hänen urallaan. Ohjelma toi myös hänen yrityksensä kannalta paljon myönteistä näkyvyyttä.

ve pääsi Arttu Wiskarin kanssa finaaliin asti Dancing on Ice -ohjelmassa

Eve pääsi Arttu Wiskarin kanssa finaaliin asti Dancing on Ice -ohjelmassa. Kuva: Petri Aho

Koreografiat, ilmaisu ja esiintyminen ovat aina olleet iso juttu Eveliinan elämässä. Esiintymisen palo vei hänet 19-vuotiaana kansainvälisille jäille Disney on Ice -showssa, jossa hän oli kaksi ja puoli vuotta. Eveliina haki Vierumäelle Haaga-Helian liikunnanohjaajakoulutukseen jo ennen maailmalle lähtöään, mutta pääsi sisään vasta seuraavana vuonna. Disney on Ice vei kuitenkin mukanaan, sillä Eveliina pääsi esiintymään jopa pääroolissa. "Sain onneksi siirrettyä opintoja."

Valmistuttuaan 2010 Haaga-Heliasta liikunnanohjaajaksi Eve on toiminut yrittäjänä. Hän on toisena osakkaana Soulsisterz-nimisessä yrityksessä ja tekee töitä myös toiminimellä Fitsoul. Jo opintojen loppuvaiheessa hän kuuli ylemmästä amk-tutkinnosta ja oli kiinnostunut. Yhtenä pääsyvaatimuksena oli kuitenkin kolmen vuoden työkokemus. Sen Eve sai täyteen viime vuonna. Kolme vuotta yrittäjänä toimittuaan hän koki tarvitsevansa enemmän bisnestietoa ja -taitoa sekä lisää vinkkejä markkinointiin. Nyt oli hyvä hetki lähteä opiskelemaan lisää.

Eve on viihtynyt opinnoissaan todella hyvin. "Hyviä opettajia ja hyvä porukka. Vierumäellä on loistavat puitteet, ja tosi hyviä konsultteja on käynyt luennoimassa meille." Opiskelu perustuu lähijaksoihin: paikan päällä ei tarvitse olla joka päivä vaan aina muutama päivä kerrallaan. Muutenkin opiskelu on joustavaa, mikä sopii kiireiselle yrittäjälle todella hyvin. Ylemmän amk-tutkinnon opinnot myös eroavat paljon liikunnanohjaajakoulutuksesta, joka oli käytännönläheisempää. "Tämä on puhtaasti teoriapainotteista. Bisnespuolta urheilusta. Ollaan käyty läpi erilaisia markkinointistrategioita ja puhuttu sponsoroinnista sekä ylipäänsä urheilujohtamisesta ja esimiestoiminnasta." Eve sanoo, että hän tarvitsi myös osakeyhtiön pyörittämiseen ja yrittäjyyteen lisää tietoa ja halusi vahvistaa teoriapohjaa. Ylemmän amk-tutkinnon opintoja hän pystyy koko ajan soveltamaan omaan työhönsä. 

Lopputyönsä Eve tekee yhdessä Soneran kanssa. Sonera on yksi Soulsisterzin asiakkaista, ja Eveliina vastaa heidän yritysliikunnastaan. Lopputyö käsittelee sitä, millaisia palveluita  työntekijöille pitäisi tarjota, että heidät saisi innostettua mukaan.

Eve on pärjännyt hyvin yrittäjänä ja jatkaa työssään mielellään. Hän ei kuitenkaan pidä mahdottomana sitäkään, että työskentelisi tulevaisuudessa urheilun ja sen kehittämisen parissa jossain yrityksessä tai organisaatiossa. Eve on kiinnostunut varsinkin sponsoroinnista. Se on Suomessa vielä lapsenkengissään, mutta Even energisellä päättäväisyydellä sponsorointikin varmasti hyppää suurin harppauksin eteenpäin.

Energinen Eve toimii liikuntayritäjänä tarjoten palveluja erityisesti yrityksille

Energinen Eve toimii liikuntayritäjänä tarjoten palveluja erityisesti yrityksille.

Mitä Evelle kuuluu nyt vuonna 2016?

Eveliinan  Sport Development and Management -opinnot ovat edenneet suunnitelmien mukaan, ja hän valmistui syksyllä 2015. Opintoihin hän on sai mahtumaan muun muassa opintomatkat Espanjaan ja Englantiin.

Eve toimii edelleen myös yrittäjänä ja on nyt konsulttina luksusurheiluvaatteita valmistavalla Bianca Neve -vaatemerkillä. Työtehtävät ovat monipuolisia PR-tehtävistä markkinointiin. Erityisesti sponsoriurheilusopimuksista huolehtiminen on ollut Even mieleen. Hän aikoo toimia yrittäjänä myös valmistuttuaan. – Tämä on unelmatyöni.