Olet täällä

Aina huolella – ja hymyssä suin

Aina huolella – ja hymyssä suin

Lisa Kestilä, Johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelma 2013-2016

Oma opiskeluaikani poikkesi hieman siitä perinteisestä. Aiempi tutkintoni mahdollisti sen, että pääsin jo ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen Saksaan vaihtoon. Kaiken kaikkiaan kolmen vuoden opinnoista tein puolet ulkomailla ja puolet Suomessa. Kaikki tämä onnistui, koska yhteistyö opettajien kanssa toimi ja sain tehtyä opintoja etänä. Sain kaiken tuen, mitä tarvitsinkin.

Olen toki itse tehnyt töitä asioiden eteen ja päässyt sillä pitkälle. Tein hyvän suunnitelman, hyväksytin sen koululla ja hoidin oman osuuteni. Hoidan työni aina huolella ja hymyssä suin. Vaihto-opiskelun jälkeen jatkoin Berliiniin harjoitteluun Suomen Saksan-suurlähetystöön. Koulun kautta oli helppoa lähteä vaihtoon ja harjoitteluun ulkomaille. Meillä haaga-helialaisilla on hyvä maine. Suurlähetystöissä on ollut useampia harjoittelijoita Haaga-Heliasta.

Harjoittelun jälkeen aloitin opinnäytetyöni kirjoittamisen, tein sen samaiselle suurlähetystölle. Samaan aikaan suoritin Haaga-Helian verkkokursseja ja kursseja virtuaaliAMK:ssa. Tämän lisäksi tein Suomen suurlähetystöön Wieniin sijaisuuden, ja olen työskennellyt myös ulkoministeriössä Helsingissä. Tämä on juuri se mitä haluankin: unelmani on ura ulkoministeriössä. Jokainen ulkoministeriön työpaikka on johtanut seuraavaan: nyt olen lähdössä töihin Suomen suurlähetystöön Wieniin.

Olen iloinen ja aktiivinen persoona. Tykkään työskennellä ihmisten parissa ja uudet kokemukset ja haasteet motivoivat minua. Hain Helsinkiin ja Haaga-Heliaan opiskelemaan Johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelman takia. Koulutusohjelman kuvaus oli juuri sitä mitä halusin tehdä ja missä koin olevani hyvä. Todistetusti se oli sitä. Parasta opiskeluissa oli kokonaisuus. Kaikki toimi.

Lue lisää: Johdon assistenttityön ja kielten koulutus