Olet täällä

Virtuaaliluonto

Virtuaaliluonto

​​​​​​​​​​​​​​Hankkeen tavoitteena on lisätä kansainvälisiä matkailijamääriä suomalaisissa luonto- ja maaseutumatkailukohteissa ja kehittää matkailun digitaalista osaamista Suomessa.

Virtuaaliluonto on digitaalinen palvelukokonaisuus, joka yhdistää suomalaisen luonnon vahvuudet ja mahdollisuudet sekä verkossa että matkailukohteessa houkuttelevaksi digitaalisesti elettäväksi ja koettavaksi elämykseksi. Hankkeessa pilotoidaan virtuaalisia (mm. 360 videot), digitaalisia ja "pelillistettyjä" luontoelämyksiä ja kehittävän arvioinnin kautta skaalataan ne valtakunnallisesti siten, että samanlaisen virtuaalisen luontokokemuksen voi kokea luonnossa eri puolilla Suomea. Haaga-Helian vastuulla on Internet of Things-konseptien ja kokeilujen tekeminen muiden toteutusten ohella.  

Ensimmäisen vuoden aikana hankkeessa keskitytään vesistöihin ja vesiin liittyviin virtuaalikokemuksiin.  Hanke on rahoitettu maaseutuohjelmasta kolmeksi vuodeksi.  Hankkeen tuotoksia julkaistaan www.outdoorsfinland.fi  –portaalissa.
 

Logo

Koordinaattori: LAMK
Projektipäällikkö Haaga-Heliassa: Ari Alamäki
Kesto: 1.3.2016 - 28.2.2019
Kumppanit: Lahden ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia, Itä-Suomen yliopisto ja Karelia-ammattikorkeakoulu
Rahoittaja: Maaseuturahasto