SMARTUP Startup Master and Advanced Reflective Tools | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Olet täällä

SMARTUP Startup Master and Advanced Reflective Tools

SMARTUP Startup Master and Advanced Reflective Tools

SMARTUP-projektin tavoitteena on kehittää innovatiivinen startup master-ohjelma ja reflektiivisiä työkaluja yhteistyössä korkeakoulujen ja yritysten kanssa. Tarkoituksena on vastata opiskelijoiden tarpeeseen kehittää yrittäjyysosaamistaan onnistuakseen yrittäjänä: kovia johtamis- ja innovaatiotaitoja sekä pehmeitä laaja-alaisia taitoja, kuten itseohjautuvuus ja palautumiskyky.

SMARTUP tarjoaa laaja-alaista tukea haasteiden kohtaamiseen yrittäjyysprosessissa ja mahdollistaa siten kasvun yrittäjäksi älykkään polun kautta.

Hyödyt

Projektissa luodaan offline- ja online -työkaluja tukemaan opiskelijoiden ensimmäisiä vaiheita yrityksen perustamisessa: idean luomisesta rahoituksen hankkimiseen. Potentiaalisille yrittäjille rakennetaan älykäs avoin tila/alusta (smart open space), jossa toimijat voivat jakaa tietoa, tietotaitoa, vinkkejä, sekä haasteita, joita he kohtaavat menestyvän startupin luomisessa. Alustalla kohtaavat opiskelijat, startup-yrittäjät, opettajat, mentorit, yrittäjät ja investoijat. Olennainen mahdollistava tekijä tälle toiminnalle on master-ohjelma, joka kehitetään ja testataan osallistuvien korkeakoulujen, opiskelijoiden ja partneriyritysten kanssa. Koulutusohjelmassa hyödynnetään uudenlaisia menetelmiä sekä online-työkaluja, kuten liike-elämän pelejä, coaching-sovelluksia, mentorointi- ja tietoisen läsnäolon (mindfulness-) työkaluja.

Projektin toiminnan tuloksena syntyy

  1. innovatiivinen yrittäjyyden master-koulutusohjelma (opetussuunnitelma, opintojaksot)
  2. internet-portaali opiskelijoille ja aloittaville yrittäjille yrittäjyystiedon ja ajatusmallin edistämiseksi (virtuaalialusta, yhteisö)

Hankkeen nimi: SMARTUP - Startup Master and Advanced Reflective Tools by Universities and Partners
Hankkeen verkkosivut: julkaistaan myöhemmin

Koordinaattori: University of Milano-Bicocca, Italy
Projektipäällikkö Haaga-Heliassa: Suvi Huovinen
Kumppanit: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Panepistimio Thessalias, FH Joanneum Gesellschaft, Regionalen Biznes Inkubator - Rila, R.Q., Totem Learning, Teracomm RO, Irradiare Investigacao e Desenvolvimento em Engenharia e Ambie, European Growdfunding Network ja Leland Stanford Junior University.

Kesto: 1.1.2017 – 31.12.2018
Rahoittaja: Erasmus+ Cooperation and Innovation for Good Practices (KA2), Knowledge Alliances for Higher Education