Olet täällä

API-seminaari

19.09.2017 - 12:00 to 16:30
API-seminaari

Työkaluja alustatalouteen ja APIen liiketoimintalähtöiseen hyödyntämiseen, kehittämiseen ja hallintaan.

Aika:
ti 19.9.2017 klo 12:00 - 16:30

Paikka:
Auditorio, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Ratapihantie 13, Helsinki

Alustatalous- ja API-seminaarissa perehdytään liiketoimintatarpeet edellä ja käytännönläheisesti ekosysteemeihin, alustoihin ja APIen kehittämiseen sekä mallinnetaan ratkaisuja, miten APIen avulla voidaan ratkaista liiketoiminnan haasteita.

Ohjelma:

12:00 Tapahtumatorilla Auditorion vieressä, voi tutustua Digiaan, IBM:ään ja Haaga-Helian opintotarjontaan kahvin ääressä

12.30 Ekosysteemi, alusta, APIt - mistä on kyse?
Miksi ekosysteemillä ja alustataloudella on merkitystä? Miten kehittyä alustatoimijaksi? Mitä osaamista se vaatii yrityksiltä ja asiantuntijoilta? Miten APIt liittyvät ekosysteemiin ja alustatalouteen?

13:30 Ennen ja jälkeen APIen
Asiakaskokemus ja APIt – mikä muuttui digitaalisten palveluiden kehittämisessä? Miten APIt liittyvät uusiin teknologioihin kuten IoT, blockhain, chatbotit ja open banking?

Kahvitauko

15:00 APIen kehittäminen – liiketoiminnan ja IT:n parhaat parituskäytännöt
Kenen vastuulla APIen kehityksen pitäisi olla? Tutustutaan esimerkkeihin API-rajapinnoista ja API-hallinnan työkaluista ja menetelmistä. Pohditaan myös, miten APIen kehittäminen eroaa muiden digitaalisten palveluiden tai perinteisten integraatioiden ja järjestelmien kehityksestä, APIOps Cycles menetelmät

16:15 Seminaarin päätös

Digian ja Haaga-Helian yhdessä järjestämä seminaari on maksuton. Tilaisuus soveltuu sekä liiketoiminnan että IT:n parissa työskenteleville, esimerkiksi liiketoiminnan kehittäjille, asiakas- ja kumppanuusyhteistyöstä vastaaville, digitaalisten palveluiden kehittäjille, IT-managereille, projektipäälliköille, järjestelmäasiantuntijoille ja arkkitehdeille.

Seminaarin vetäjinä toimivat Senior Consultant Marjukka Niinioja Digia Oyj:stä ja Senior Lecturer Anne-Maritta Talaslahti Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

Lisätietoja tilaisuudesta:
Petra Fyhr
Marketing Specialist
petra.fyhr@digia.com
050 435 8080

Tilaisuus on täynnä!