Olet täällä

Power BI:n perusteet

Power BI:n perusteet

Koulutuksen sisältö

Power BI on Microsoftin self-service työkalu raportointiin, analysointiin ja visualisointiin. Power BI:llä voidaan kerätä ja yhdistellä dataa erilaisista tietolähteistä, visualisoida sekä jakaa näyttäviä raportteja eri käyttäjäryhmille. Koulutuksessa opit hyödyntämään Power BI Desktop -ohjelmaa, joka on mullistamassa suurten tietoaineistojen käsittelyn ja raportoinnin. Opit luomaan ns. tietomallin ja tekemään tiedoilla laskentaa sekä luomaan siitä raportteja. Käymme läpi tietomallin luonnin sekä perehdymme tiedon muokkaukseen ja Power BI:ssa käytetyn DAX-laskennan perusteisiin. Koulutuksessa myös havainnollistetaan, kuinka raportteja voidaan jakaa PowerBI-pilvipalvelussa. Koulutuksessa tehdään ohjatusti harjoituksia, jolla demonstroidaan PowerBI:n toiminnallisuuksia.

Koulutuksen jälkeen osataan luoda dynaamisia Power BI -visualisointeja ja tietomalli sekä ymmärretään DAX-laskennan perusteet.

Asiasanat: Power BI, Business Intelligence, Analytics, Excel, Digitaalinen taloushallinto, Raportointi, Dashboard, Pivot

Kenelle

Koulutus soveltuu Power BI:n käytöstä kiinnostuneelle, jotka haluavat kehittää raportointiprosesseja modernien BI-työvälineiden avulla, esimerkiksi talousjohdolle, controllereille ja muille, jotka ovat kiinnostuneita tiedon visualisoinneista. Koulutus ei edellytä aiempaa kokemusta PowerBI:n käytöstä, pivot-taulukoiden osaaminen Excelillä on suotavaa.

HUOM. Koulutus voidaan toteuttaa myös yrityskohtaisena toteutuksena. Kysy tarjousta tiimi-/yrityskohtaisista valmennuksista sivun alareunan lomakkeen kautta.

Tutustu myös Data-analytiikkaa Pythonilla -koulutukseen.

Kouluttaja

DI, KTM Jussi Hanni.

Aika ja paikka

  • Aika: To 8.10. klo 8.30-16.
  • Paikka: Etäopetus Zoom-verkkoympäristössä.
  • Aika: Ke 11.11. klo 9-15.
  • Paikka: Etäopetus Zoom-verkkoympäristössä.

Verkko-opetukseen osallistuminen edellyttää, että sinulla on asennettuna tietokoneellesi Zoom ja Power BI-desktop ohjelmistot (katso alta linkit lataussivustoille). Huom. Varmista etukäteen organisaatiosi tietohallinnolta, että sinulla on lupa asentaa ja käyttää em. ohjelmistoja koneellasi sekä vastaanottaa tiedostoja Zoomin välityksellä.

Linkki lataussivustolle (Zoom)

Linkki lataussivustolle (Power BI desktop)

Hinta ja ilmoittautuminen

Koulutuksen hinta on 590 € (+ ALV 24%). Koulutuksen hinta sisältää opetuksen, materiaalin, ohjauksen ja palautteen.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ 8.10. KOULUTUKSEEN.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ 11.11. KOULUTUKSEEN.

Ilmoittautuminen on sitova.

Koulutus toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on tarvittava määrä. Vahvistamme koulutuksen toteutumisen viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Koulutus laskutetaan yhdessä erässä ennen koulutuksen alkua. Osallistumisen voi peruuttaa kuluitta 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Peruutuksen tapahtuessa alle 14 vuorokautta ennen koulutuksen aloitusta, veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli koulutusta ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko koulutuksen hinnan.

Osallistujien antamaa palautetta koulutuksesta

- Hyviä esimerkkejä, tahti sopiva.
- Auttaa alkuun omassa opiskelussa.
- Paljon harjoituksia oli hyvä.

- Toteutus etänä mutta toimiva ratkaisu. Opin paljon uutta.
- Käytännön harjoitukset yhdessä ruutua jakamalla toimivat hyvin pienellä porukalla.
- Toteutus sujui hyvin etänäkin. Käytetty materiaali tuntuu todella kattavalta, ja pystyn sitä käyttämään varmasti myöhemmin tukena, mikä on todella hyvä.

- Mielestäni kurssi oli toteutettu erinomaisesti Zoom-ympäristössä. Tulin koulutukseen hyvin vähäisellä osaamisella Power BI:n käytöstä ja mielestäni kurssin toteutus oli hyvin rakennettu niin, että nyt pääsen varmasti itsenäisesti vauhtiin Power BI:n käytön kanssa. Kurssitoteutus harjoitustehtävien kautta oli fiksu tapa toteuttaa kurssi.
- Monipuolisuus, konkreettinen harjoitusten kautta opettelu.
- Hyvin vedetty koulutus, sai apua heti tarvittaessa.

Yleisarvosana koulutuksesta: 4/5

 

Koulutus voidaan toteuttaa myös yrityskohtaisena toteutuksena. Kysy tarjousta tiimi-/yrityskohtaisista valmennuksista.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!