Olet täällä

Hae opiskeluoikeuden palautusta

Hae opiskeluoikeuden palautusta

Huom. opiskelija, jonka opiskeluoikeus on vielä voimassa mutta kohta päättymässä, voi hakea opiskeluun lisäaikaa, hakemus löytyy Mynetistä.

Opiskelija, jonka opiskeluoikeus on päättynyt, voi hakea opiskeluoikeuden palauttamista koulutusohjelmasta vastaavalta, mikäli hänellä on jäljellä olevaa opiskeluoikeutta. Valtioneuvoston asetuksen (1440/2014) mukaisesti hakemuksesta peritään 50 euron käsittelymaksu. Huom. hakemustasi ei käsitellä, mikäli maksusuoritus puuttuu. Käsittelymaksua ei palauteta.

Huom! Opiskelija, joka on aloittanut opintonsa 1.8.2015 tai sen jälkeen ja jonka opiskeluoikeus on päättynyt ja jäljellä olevaa opiskeluoikeutta ei ole, voi hakea uudelleen opiskelijaksi koulutusohjelmasta vastaavalta. Lisätietoa löydät sivulta Hae uudelleen opiskelijaksi. Ennen 1.8.2015 aloittaneet hakevat uudelleen opiskelijaksi avoimen väylän kautta, mikäli jäljellä olevaa opiskeluoikeutta ei ole.

 

Opiskelijalla on oltava suunnitelma valmiina opintojen loppuun saattamiseen ennen lomakkeelle kirjautumista. Helpottaaksesi lomakkeen täyttämistä, voit esikatsella Opiskeluoikeuden palautushakemuksen tästä >> (punaisella tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia).
 

Jos opiskelija haluaa opiskeluoikeuden alkavan syyslukukauden alusta, hakemus on jätettävä viimeistään 1.6. Huom. hakemus suljetaan tämän jälkeen ja avataan seuraavan syyslukukauden alussa 1.8. Poikkeustapauksissa koulutusohjelmasta vastaava voi myöntää opiskeluoikeuden alkamaan syyslukukauden alusta, jos hakemus on lähetetty viimeistään 14.8.

Jos opiskelija haluaa opiskeluoikeuden alkavan kevätlukukauden alusta, hakemus on jätettävä viimeistään 1.12. Huom. hakemus suljetaan tämän jälkeen ja avataan seuraavan kevätlukukauden alussa 2.1. Poikkeustapauksissa koulutusohjelmasta vastaava voi myöntää opiskeluoikeuden alkamaan kevätlukukauden alusta, jos hakemus on lähetetty viimeistään 14.1.

Hakemuksen käsittelyaika on korkeintaan kolme viikkoa (kuitenkin yleiset loma-ajat huomioiden).

 

Ennen hakemuksen jättämistä opiskelija tunnistautuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella Suomi.fi palvelussa. Tunnistautumisen jälkeen opiskelija jatkaa hakemukseen. Käsittelymaksu maksetaan verkkomaksuna hakemuksen täyttämisen jälkeen. Huom. järjestelmässä on aikakatkaisu, joten siirry maksamaan heti hakemuksen täyttämisen jälkeen. Olethan yhteydessä opintopalveluihin, jos hakemuksen täyttämisessä ilmenee ongelmia.

Huom. on erityisen tärkeää, että maksamisen jälkeen palaat vielä E-lomakkeelle, muutoin maksutiedot eivät tallennu eikä lomake siirry käsittelyyn. Paluu E-lomakkeelle tapahtuu automaattisesti ja kestää noin kolme sekuntia, minä aikana selainta ei saa sulkea tai käyttää Back/takaisin painiketta (nuoli vasemmalle). Jos paluu ei tapahdu automaattisesti, klikkaa 'Palaa palveluntarjoajan sivulle' linkkiä. Alla olevan linkin kautta pääset hakemukseen:

 

Hakemus opiskeluoikeuden palauttamiseksi

 

Kun lomake on tallentunut loppuun asti saat automaattiviestin sähköpostiisi tallentamistasi tiedoista. Lomakkeen täyttämisen jälkeen pääset antamaan palautetta E-lomakkeen käytöstä.

Ohjeita:

  • Huom. Jos olet opiskellut liiketaloutta Vallilan toimipisteessä valitse hakemuksella Liiketalous, Malmi ja Malmin toimipiste.

  • Huom. uudet Haaga-Heliaan hyväksytyt opiskelijat, jotka ovat ottaneet paikan sitovasti vastaan, mutta menettäneet opiskeluoikeuden puuttuvan läsnäoloilmoittautumisen takia, voivat jättää täyttämättä seuraavat kohdat: opiskelijanumero, miten opintojen edellytykset ovat muuttuneet aiemmasta? opintosuunnitelma opintojen loppuun saattamiseksi?

  • Jos sinulla on kysymyksiä tästä tai ongelmia lomakkeen kanssa, otathan yhteyttä opintopalveluihin.