Olet täällä

Tilat ja laitteet

Tilat ja laitteet

Kirjastossa voit kirjaston aukioloaikoina käyttää kirjaston tietokonetta tai omaa läppäriä, lukea tenttiin, selata lehtiä tai tehdä ryhmätöitä. Jokainen kampuskirjasto on omanlaisensa, mutta ne kaikki ovat sinun käytössäsi. Tälle sivulle on koottu tietoja kirjaston tiloista ja laitteista. Tervetuloa työskentelemään kirjastoon!

Lukutilat
Ryhmätyötilat
Tenttitilat
Tietokoneet ja langaton verkko
Tulostimet, kopiokoneet ja skannerit

 

Lukutilat

Kaikissa kirjastoissamme on varattu tilaa lukemiselle. Varsinainen lukusali on useimmilla kampuksilla, lisäksi muutamilla kampuksilla on erikseen hiljainen lukutila. Lukusalit ovat avoinna kirjaston aukioloaikoina, ellei siitä ole erillistä mainintaa.

Kirjastoissa on saatavilla korvatulppia lisärauhaa tarvitseville

  Haaga Malmi Pasila Porvoo Campus
Lukutila Verkkotyöpaja G213.2 Lukuparvi Lehtilukusali Kirjasto
Hiljainen lukutila Verkkotyöpaja G213.2   Lukusali Hiljainen työtila 2603 b avoinna kiinteistön aukioloaikoina

Ryhmätyötilat

Varattavia ryhmätyötiloja on Haagan ja Pasilan kirjastoissa.

Huom! Koronatilanteen vuoksi suosittelemme ryhmätyötilojen käyttöä vain yksin työskentelyyn.

Haagan kirjastossa on kaksi ryhmätyöhuonetta, jotka ovat varattavissa varauskalenterin kautta Haka-tunnuksilla (Haka Login). Huoneissa on tilaa 2-4 henkilölle. Varauksen voi tehdä korkeintaan kolmeksi tunniksi kerrallaan. Huoneet on tarkoitettu ensisijaisesti ryhmätyöskentelyyn. Kirjaston henkilökunta voi peruuttaa varauksen, jos huonetta ei ole otettu käyttöön 10 min sisällä varauksen alkamisesta. Tällöin varaaja menettää koko varauksensa riippumatta varatun ajan pituudesta (30 min - 3h). 

Pasilan kirjaston kolme ryhmätyöhuonetta ovat varattavissa varauskalenterin kautta Haka-tunnuksilla (Haka Login). Huoneissa on tilaa 2-8 henkilölle. Varauksen voi tehdä korkeintaan kolmeksi tunniksi kerrallaan. Huoneet on tarkoitettu ensisijaisesti ryhmätyöskentelyyn. Kirjaston henkilökunta voi peruuttaa varauksen, jos huonetta ei ole otettu käyttöön 10 min sisällä varauksen alkamisesta. Tällöin varaaja menettää koko varauksensa riippumatta varatun ajan pituudesta (30 min - 3h).

Ryhmätyöhuoneet ovat vain Haaga-Helian opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön.

Tenttitilat 

Haagan ja Malmin kirjastojen yhteydessä toimii tenttitila, jossa voi suorittaa sähköisiä tenttejä. Tenttitiloissa olevat tietokoneet on tarkoitettu vain tenttikäyttöön. Lisätietoja sähköisestä tentistä saa MyNetista.

Tietokoneet ja langaton verkko

Kaikissa kampuskirjastoissa on asiakkaiden käytössä tietokoneita, jotka ovat käytettävissä kirjaston aukioloaikoina. Myös Pasilan kirjaston atk-luokka 3210 on opiskelijoiden käytössä niinä aikoina, kun luokassa ei ole opetusta.

Vierumäellä kirjaston vieressä olevat atk-luokat ovat käytettävissä klo 7-23, jos tiloissa ei järjestetä opetusta.

Haaga-Helian langaton verkko on käytettävissä Haagan, Malmin, Pasilan ja Porvoon kampusten kirjastoissa. Langattoman verkon käyttöoikeus on Haaga-Helian opiskelijoilla, henkilökunnalla ja vierailijoilla. Kirjastossa vierailevat asiakkaat saavat langattoman verkon tunnukset kampusten Info-pisteistä täyttämällä lomakkeen https://wlanacct.haaga-helia.fi/wlanaccess/. Lisätietoja langattoman verkon käytöstä saa MyNetista.
 

Tulostimet, kopiokoneet, skannerit

Musta-valkotulostin on käytössäsi kaikissa kirjastoissa. Väritulostimia on opiskelijoiden käytössä Pasilassa luokissa 4203 ja 4204. MyNetista saat lisätietoja tulostamisesta ja opiskelijan tulostussaldosta. Malmin, Pasilan, Porvoon ja Vierumäen kirjastoissa on myös kopiokone, jolla voi ottaa musta-valkokopioita. Kopiokorteista ja niiden ostamisesta saat lisätietoja toimipisteoppaista.

Värikopiokone on käytettävissä Haagan Matskussa sekä HBC Servicen pisteessä Pasilassa.

Kaikissa kampuskirjastoissa on käytettävissä skanneri.

Opiskelijoiden vapaakäyttötiloista ja välineistä saat lisätietoa MyNetistä