Olet täällä

Palvelut henkilökunnalle

Palvelut henkilökunnalle

Kirjaston oppaat henkilökunnalle
Kirjaston palvelut intrassa
Hankintaehdotukset
Julkaisurekisteri
Rinnakkaistallentaminen
Apua tiedonhankintaan
Tiedonhankinnan opetus opiskelijoille

Palveluistamme henkilökunnalle löydät enemmän tietoa oppaistamme

Kirjaston palvelut intrassa

Kirjastojen yhteydessä toimii sähköisten tenttien tenttitila. Sähköisen tentin ohjeet opettajille ovat Intrassa. Opiskelijoille on omat ohjeensa MyNetissa.

Hankintaehdotukset

Henkilökunta voi ehdottaa aineistoa hankittavaksi kirjastoon. Hankintaa säätelee kirjaston kokoelmapolitiikka. Kurssikirjoista on hyvä ilmoittaa erikseen omalla lomakkeellaan. Kirjasto myös muistuttaa kurssikirjatoiveiden ilmoittamisesta hyvissä ajoin ennen lukukausien alkua.

Julkaisurekisteri

Kirjasto on ylläpitänyt vuoden 2017 loppuun asti julkaisurekisteriä, johon on koottu Haaga-Helian henkilökunnan tuottamien julkaisujen viitetiedot. Viitteet löytyvät HH Finnasta hakusanalla "julkaisuluetteloviite". Julkaisurekisteriin lisätyt tiedot on raportoitu vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisutiedonkeruuseen. 

Vuodesta 2018 alkaen julkaisut ilmoitetaan JUSTUS-julkaisutietojen tallennuspalveluun.

  • JUSTUS-palvelu löytyy osoitteesta: https://justus.csc.fi/ – kirjaudu sisään Haaga-Helian verkkotunnuksillasi.

JUSTUS-palvelussa ilmoitetut julkaisutiedot menevät hyväksymiskierrokselle kirjastoon ja siirtyvät sen jälkeen Vipunen- ja JUULI-palveluihin. Muutos helpottaa julkaisutietojen reaaliaikaisempaa seurantaa.
Lisätietoa julkaisemisesta saat Haaga-Helian julkaisemisen oppaasta.

Rinnakkaistallentaminen

Rinnakkaistallentamisella tarkoitetaan tutkimusartikkelin tallentamista kustantajan luvalla organisaation omaan julkaisuarkistoon. Haaga-Heliassa tutkijoiden tekemät tutkimusartikkelit rinnakkaistallennetaan Theseukseen. Lisätietoa rinnakkaistallentamisesta saat Haaga-Helian julkaisemisen oppaasta.

Apua tiedonhankintaan

Kirjastolle voi tehdä tiedonhakupyyntöjä. Tarjoamme myös henkilökuntakoulutusta sekä henkilökohtaista tiedonhankinnan ohjausta, katso lisätietoja.

Voit ottaa yhteyttä myös suoraan oman kampuksesi informaatikkoon.

  • Haaga: Katri Hollo, informaatikko.haaga[at]haaga-helia.fi
  • Malmi: Tuula Laurila, informaatikko.malmi[at]haaga-helia.fi
  • Pasila: Saila Veijalainen, informaatikko.pasila[at]haaga-helia.fi
  • Porvoo Campus: Suvi Korpi, informaatikko.porvoo[at]haaga-helia.fi
  • Vierumäki: Matias Laurila, matias.laurila[at]haaga-helia.fi

Tiedonhankinnan opetus opiskelijoille

Kirjasto järjestää tiedonhankinnan opetusta Haaga-Helian opiskelijoille opintojen eri vaiheissa. Osassa koulutusohjelmista tiedonhankinnan opetusta on sisällytetty opetussuunnitelmaan, mutta opettaja voi pyytää kirjastoa järjestämään tiedonhankinnan opetusta mille tahansa opintojaksolle. Opetusta voidaan muokata opettajan toiveiden ja opintojaksolla suoritettavien tehtävien mukaan. Lisätietoa >>