Olet täällä

E-aineistot

E-aineistot

Kirjastossa on laaja kokoelma elektronisia aineistoja

E-kirjastossa on tarjolla lehtiä, e-kirjoja, yritys- ja markkinatietokantoja, tilastopalveluita ja lakitiedon lähteitä. Osa aineistosta on rajattu Haaga-Helian henkilöstön ja opiskelijoiden käyttöön. Palvelut on tarkoitettu henkilökohtaiseen opiskelu- ja tutkimuskäyttöön. Aineistojen jatkokäyttö on kielletty. Tutustu elektronisten aineistojen käyttöehtoihin.

  • LibGuides -oppaat ohjaavat sinut keskeisiin aineistoihin ja antavat vinkkejä tiedonhakuun.
  • A-Z Databases -listaan on koottu keskeiset tietokannat ja niiden käyttöohjeita. Listalta voit hakea tietokantoja esimerkiksi aiheen tai aineistotyypin perusteella.
  • HH Finnassa e-aineistoja voi hakea mm. tietokannan nimellä tai hakea aineistoja aiheen mukaan. Myös elektronisia lehtiä voi hakea nimellä. Videovinkkejä HH Finnan käyttöön saat Youtube-kanavaltamme.

E-kirjojen käyttöön saat ohjeita E-kirjaoppastamme.

Tietokannat, jotka on rajattu vain Haaga-Helian opiskelijoille ja henkilökunnalle, ovat käytettävissä MyNetin kautta (katso Databases A-Z). Haaga-Helian kirjaston paikallisasiakkaat voivat käyttää verkkoaineistoja kirjaston asiakasmikroilta.

E-aineistojen käyttö kotikoneelta

Lähes kaikki e-aineistot ovat käytettävissä sekä koulun koneilta että etänä. A-Z Tietokantalistan ja LibGuides -oppaiden aineistolinkit toimivat myös etänä. Etäkäytössä sinua pyydetään antamaan Haaga-Helian verkkotunnukset.

Muutamassa e-aineistossa palvelun tarjoaja ei salli etäkäyttöä. Tästä on silloin maininta aineiston yhteydessä.

Aineistoja voi käyttää etänä myös HH Finnan kautta. Sinnekin kirjaudutaan sisään Haaga-Helian verkkotunnuksilla.

Ota yhteyttä kirjastoon, jos haluat lisätietoa palvelujen sisällöstä tai apua tietokantojen käyttöön.

E-aineistojen mobiilikäyttö

Osalle kirjaston hankkimia e-aineistoja on erikseen tarjolla mobiilikäyttöön optimoidut sivut tai sovelluksia, joilla e-aineistoja voi käyttää esim. älypuhelimissa, tableteilla tai e-kirjojen lukulaitteilla. Lisätietoja saat aineistojen omista ohjeista.

E-aineistojen kuuntelu

Joitakin e-aineistoja on mahdollisuus kuunnella. Aineistoja on luettu ääneen omaksumisen helpottamiseksi. Tunnistat tällaiset tietokannat A-Z Databases -listassa siitä, että tietokannan nimen edessä on pieni kaiuttimen kuva .