Olet täällä

Opinnot kasvattivat yrittäjyyteen – Konstantinos Karatsevidis, Eve-Tech Oy:n toimitusjohtaja

Opinnot kasvattivat yrittäjyyteen – Konstantinos Karatsevidis, Eve-Tech Oy:n toimitusjohtaja

Konstantinos Karatsevidis ei vielä opiskeluja aloittaessaan tiennyt, että hän perustaisi myöhemmin yrityksen. Elämä ja opinnot pääsivät kuitenkin yllättämään: nyt Haaga-Heliassa opintojaan päättelevä ukrainalais-kreikkalainen Konstantinos toimii oman älylaitteita valmistavan yrityksensä toimitusjohtajana.

Ukrainassa koulunsa käynyt Konstantinos oli jo varhain kiinnostunut alasta, jossa yhdistyisivät tietotekniikka ja liiketoiminta. Lukion jälkeen hän päätti lähteä etsimään tällaista opiskelupaikkaa ulkomailta. Suomesta Konstantinos oli innostunut jo nuorena täällä vieraillessaan. Suomalainen mytologia ei ollut kuitenkaan ainoa asia, joka häntä kiehtoi.

– Suomella ja suomalaisella koulutuksella on hyvä maine Ukrainassa, mutta punnitsin myös muita vaihtoehtoja. Lopulta valitsin Suomen ja Haaga-Helian hyvän koulutusmaineen perusteella, Konstantinos muistelee.

Konstantinos aloitti opintonsa Haaga-Heliassa tammikuussa 2012. Jo pari vuotta opintojensa aloittamisesta hän oli perustanut partnerinsa kanssa Eve-Tech Oy -yrityksen.

– Koulutusohjelmaan kuuluva harjoittelu tarjosi hyvän mahdollisuuden oman yrityksen perustamiselle. Sain tukea StartUp Schoolista ja Haaga-Helian tarjoamasta harjoittelutuesta, hän kertoo.

Eve-Tech lanseerasi vuonna 2015 ensimmäisen tuotteensa Eve T1 -tabletin, joka herätti laajasti huomiota niin Suomessa kuin ulkomailla. Yritys on saanut monia kovan luokan partnereita, kuten Microsoftin, ja mentoritoimintaan on lähtenyt mukaan muun muassa Microsoftin entinen Suomen toimitusjohtaja Jari Rahkonen.

EVE-Techin kehitystyö perustuu vielä vähän hyödynnetylle yleisön osallistamiselle (crowd development), jossa erityisen tärkeässä asemassa on käyttäjiltä saatu palaute. Konstantinos kutsuukin myös haagahelialaisia osallistumaan Eve-Techin tuotteiden kehittämiseen.

– Haluamme valmistaa laitteita, jotka ovat kaikille sopivia ja jokaisen saatavilla. Tavoitteena on tuote, jossa yhdistyvät tabletin keveys ja kannettavan tietokoneen tehokkuus, hän kertoo.

Konstantinos valmistuu pian Business ja Information Technology -koulutusohjelmasta. Tulevaisuuden näköpiirissä hänellä on Eve-Techin työn jatkaminen, ja seuraava tuote lanseerataan kesällä 2016.

Konstantinos kehottaa tulevia ja nykyisiä opiskelijoita ottamaan rohkeasti vastuun opinnoistaan ja valinnoistaan.
– Monet muista maista saapuvat opiskelijat saattavat yllättyä, miten paljon vastuuta täällä annetaan opiskelijalle. Opettajat tukevat ja ohjaavat, mutta jokaisen pitää itse löytää oma tiensä, Konstantinos painottaa.

Jos kiinnostuit, lue lisää Business Information Technology -koulutusohjelmasta >>

Teksti: Nina Finell

Katso myös Konstantinoksen videohaastattelu: