Olet täällä

TEKOA - Tekijänoikeudet ammatin opetuksessa

TEKOA - Tekijänoikeudet ammatin opetuksessa

Tekijänoikeudet ammatin opetuksessa -koulutusmateriaalin käyttöönotto ja levitys

TEKOA –tekijänoikeudet ammatin opetuksessa –koulutusmateriaalin käyttöönotto ja levitys –hanke on jatkoa 2014-2015 Tekijänoikeudet ammatin opetuksessa –hankkeelle. Suomenkielisissä ammatillisissa opettajakorkeakouluissa toteutettiin  tekijänoikeus -workshoppien sarja, jossa kerättiin toiminnallisesti tietoa ammatilliseen koulutukseen ja ammatin opetukseen liittyvistä tekijänoikeudellisista haasteista sekä opettajan työssä tarvittavista valmiuksista. Kootun aineiston perusteella on rakennettu käytännönläheinen koulutusmateriaalikokonaisuus tekijänoikeuksista ammatin opetuksessa. Eri teemojen ympärille on tuotettu aihekokonaisuuden peruskäsitteisiin keskittyvä koulutusmateriaali, tehtävät ja käyttöönoton pedagoginen malli.

TEKOA –tekijänoikeudet ammatin opetuksessa koulutusmateriaalin käyttöönottoon  ja levitykseen on tuotettu Opentekoa-sivusto. Se pitää sisällään avoimen, yhdenmukaisen koulutusmateriaalin ammatillisen opettajankoulutuksen käyttöön valtakunnallisesti. Opentekoa.fi –sivuston aineistot ovat opettajien ja opettajaopiskelijoiden sekä muiden aiheesta kiinnostuneiden hyödynnettävissä Creative Commons-lisenssillä.

Hankkeen nimi: TEKOA - Tekijänoikeudet ammatin opetuksessa - koulutusmateriaalin käyttöönotto ja levitys
Koordinaattori: OAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu
Projektipäällikkö: Markku Rantakylä ja Annica Isacsson, Haaga-Helia AOKK

Kesto: 1.8.2015 - 31.12.2016
Kotisivu: http://www.opentekoa.fi/
Kumppanit: Haaga-Helia ammatillinen opettajakorkeakoulu, JAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu, HAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu, TAMK ammatillinen opettajankoulutus
Rahoittaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö