Olet täällä

Valmennuksen koulutus, liikunnanohjaaja (ylempi amk)

Valmennuksen koulutus, liikunnanohjaaja (ylempi amk)

Valmennuksen koulutus sekä Liikunta-alan kehittämisen ja johtamisen koulutus ovat yhdistyneet kevään 2018 hausta eteenpäin. Uuden koulutuksen nimi on Liikuntajohtamisen ja valmennuksen koulutus. Katso tarkemmat tiedot uuden koulutuksen sivulta.


Koulutuksen tavoitteena on kehittää opiskelijan valmiuksia toimia vaativissa valmentajatehtävissä sekä muissa valmennuksen asiantuntijatehtävissä. Koulutuksen lähtökohtana on urheilijalähtöinen valmennus ja tavoitteena on tuottaa ja soveltaa tietoa käytäntöön valmentajan omassa toimintaympäristössä. Opiskelija kehittää ihmissuhdetaitojaan, itsensä kehittämisen taitojaan sekä urheiluosaamistaan käytännön tehtävissä. 

Opiskelu toteutetaan yhteistyössä kotimaisten ja kansainvälisten asiantuntijaorganisaatioiden kanssa. Koulutus tapahtuu monimuoto-opiskeluna ja opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa 1,5–2 vuodessa. Opiskelu toteutetaan oman työn ohessa pääosin verkko- ja etäopiskeluna sisältäen 4-5 kolmen – neljän päivän mittaista intensiivijaksoa lukukaudessa.

 

 

 

 

 

"Olen toiminut vuonna 2000-syntyneiden jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana Suomen Jääkiekkoliitossa samalla, kun opiskelin Haaga-Helian valmennuksen YAMK-koulutusohjelmassa. Valmennusprojekti päättyi alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuteen keväällä 2018 ja tutkinto valmistui ihanneajassa joulukuussa 2016. Tehtävänäni on ollut kehittää Suomen jääkiekkokenttää sen huipulle tähtäävässä vaiheessa, ja auttaa suomalaisia tulevaisuuden huippupelaajia saavuttamaan kansainvälisen huipputason. Valmennuksen koulutusohjelmaan osallistuu opiskelijoita eri lajitaustoilla. Koin vuorovaikutteisen toimintatavan erityiseksi rikkaudeksi oman työni kannalta, koska muiden lajien ja alojen ammattilaisilta on löytynyt paljon sellaisia asioita omaan työhöni, joita ei oman lajin parista välttämättä löydy. Minulle oli myös tärkeää, että valmennuksen YAMK-koulutus toteutettiin monimuotokoulutuksena. Se mahdollisti liikunta-alan ammattilaisen työn ohessa tapahtuvan opiskelun ja ohjasi itsenäiseen ja joustavaan yhteistyöhön oppilaitoksen kanssa. Se antoi myös erilaista sisältöä arjen työhön, kun välillä ajatukset pystyi siirtämään uuden oppimiseen. Opiskelustani oli suoraan hyötyä myös työhöni, koska pystyin suorittamaan kehitysprojekteja työnantajalleni työyhteisön tarpeisiin liittyen."

Tommi Niemelä

Nuorisomaajoukkueen päävalmentaja ja maailmanmestari