Olet täällä

Monialainen yhteistyö rikastaa valmentajan työtä

Monialainen yhteistyö rikastaa valmentajan työtä

Tommi Niemelä, Nuorisomaajoukkueen päävalmentaja ja maailmanmestari

Olen toiminut vuonna 2000-syntyneiden jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana Suomen Jääkiekkoliitossa samalla, kun opiskelin Haaga-Helian valmennuksen Master-koulutusohjelmassa. Valmennusprojekti päättyi alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuteen keväällä 2018 ja tutkinto valmistui ihanneajassa joulukuussa 2016.

Tehtävänäni on ollut kehittää Suomen jääkiekkokenttää sen huipulle tähtäävässä vaiheessa, ja auttaa suomalaisia tulevaisuuden huippupelaajia saavuttamaan kansainvälisen huipputason. Valmennuksen koulutusohjelmaan osallistuu opiskelijoita eri lajitaustoilla. Koin vuorovaikutteisen toimintatavan erityiseksi rikkaudeksi oman työni kannalta, koska muiden lajien ja alojen ammattilaisilta on löytynyt paljon sellaisia asioita omaan työhöni, joita ei oman lajin parista välttämättä löydy.

Minulle oli myös tärkeää, että valmennuksen Master-koulutus toteutettiin monimuotokoulutuksena. Se mahdollisti liikunta-alan ammattilaisen työn ohessa tapahtuvan opiskelun ja ohjasi itsenäiseen ja joustavaan yhteistyöhön oppilaitoksen kanssa. Se antoi myös erilaista sisältöä arjen työhön, kun välillä ajatukset pystyi siirtämään uuden oppimiseen.

Opiskelustani oli suoraan hyötyä myös työhöni, koska pystyin suorittamaan kehitysprojekteja työnantajalleni työyhteisön tarpeisiin liittyen.

Lue lisää Liikunta-alan Master-koulutuksesta