Olet täällä

Opiskelijatarina: Jalkapalloilijan uralle jatkoa urheilujournalismin parista

Opiskelijatarina: Jalkapalloilijan uralle jatkoa urheilujournalismin parista

Pekka Lagerblom, jalkapalloilija, FC Lahti, Urheilujournalismin erikoistumiskoulutus

- Kiinnostuin journalismista maailmalla viettämieni vuosieni aikana. Ammattiurheilijana olen elänyt pitkään urheilun parissa ja minua viehättää se urheiluhenki, joka eri lajeista ja urheilijoista kumpuaa. Olin jo jonkin aikaa etsinyt sopivaa journalismikoulutusta, kun törmäsin vähän sattumalta Haaga-Helian tarjoamaan urheilujournalismin erikoistumiskoulutukseen. Ajoitus ei olisi voinut olla oman elämäntilanteeni kohdalla parempi, joten hain ja onnekseni pääsin mukaan.

- Opiskelu Haaga-Heliassa oli antoisaa. Koululle menin aina hyvällä fiiliksellä, kun tiesin, että saan tasokasta opetusta. Myös opiskeluryhmämme oli mahtava, muiden opiskelijoiden kanssa käydyt keskustelut todella avarsivat omaa näkemystäni ja toivat lisäarvoa opetukseen.

- Pääsimme opinnoissamme kuulemaan jo työssä olevien journalistien kokemuksia siitä, millaista on urheilutoimittajan arki. Opinnoissa korostui aito tekeminen: pääsimme koittamaan radio- ja tv-työtä, otteluiden selostamista, vierailimme urheilugaalassa ja raportoimassa Salpausselän kisoja. Oli hyvä päästä teoriaosuuksien jälkeen suoraan kokeilemaan oppimaansa käytännössä.

- Opintojemme aikana loimme paljon alan kontakteja, joista varmasti tulee olemaan apua, kun lähden etsimään töitä urheilujournalismin parista. Se, että tutustuimme journalismin kenttään laaja-alaisesti ja käytännönläheisesti, luo hyvän pohjan tulevalle uralle. Uskon, että opinnot Haaga-Helian urheilujournalismin erikoistumiskoulutuksessa toimivat oivana tukena tulevia työtehtäviä varten.  

- Urheilujournalismin opinnot sopivat kaikille urheilutoimittajan työstä kiinnostuneille urheiluhulluille, jopa minunlaisille journalismin vasta-alkaja, jolla ei aiempaa toimittajankokemusta ole.