Olet täällä

Opiskelijatarina: Työ robotin parissa innosti tietojenkäsittelyn opintoihin

Opiskelijatarina: Työ robotin parissa innosti tietojenkäsittelyn opintoihin

29-vuotias Carl Wiedebaum laatii työkseen vuorosanat Pepper-asiakaspalvelurobotille ja opiskelee samaan aikaan tietojenkäsittelyä Haaga-Heliassa.

Haluatko opiskelemaan tietojenkäsittelytiedettä työn ohessa? Lue lisää ja hae mukaan 5.9. alkaen

Monimuoto-opiskelija Wiedebaum kiinnostui tietojenkäsittelyn opinnoista mietittyään sopivaa alaa usean vuoden ajan. Mies opiskelee pääasiassa iltaisin töiden jälkeen ja yhdistää ongelmitta työt ja opinnot. Arvokasta vertaistukea opintoihin hän saa verkon kautta muilta opiskelijoilta. Opintojen kautta syntyvät oivallukset ja uuden oppiminen ovat opiskelussa parasta.

Wiedebaum kertoo olevansa onnellisessa asemassa, jossa työnantaja tukee opiskelua ja kehittymistä.

- Alussa pääsin soveltamaan oppeja suoraan Pepperin kimpussa, ja nyt kurssin kallistuttua ICT:n ja liiketoiminnan pariin, hyppäsin mukaan uuden tikettijärjestelmän kehitysprojektiin, hän kertoo.

Opiskelut avasivat uusia haasteita myös uralla

- Opiskelu on tarjonnut minulle polun, jota pitkin pystyn kehittämään omaa uraani, Wiedebaum tiivistää.

Suurin osa hänen Haaga-Heliassa opiskelemistaan kursseista on sellaisia, joita on mahdollista hyödyntää työelämässä. Alun perin innostavan työn kautta tietojenkäsittelyn opintojen pariin päätynyt Wiedebaum yhdistää työn ja opinnot joustavasti. Työssään hän nauttii ongelmanratkaisusta ja uuden toteuttamisesta.

- Kaikenlaiset tilaisuudet, joissa Pepperin kanssa olen pyörinyt, nousevat TOP5:een, Wiedebaum kertoo.

Wiedebaumin suunnitelmissa on kehittää osaamistaan edelleen myös tulevaisuudessa joko yksittäisten kurssien tai toisen tutkinnon kautta. Mutta ensin on vuorossa valmistuminen Haaga-Heliasta.

Haluatko opiskelemaan tietojenkäsittelytiedettä työn ohessa? Lue lisää ja hae mukaan 5.9. alkaen