Ensisijaiset välilehdet

Olet täällä

Matkailun koulutus, restonomi (AMK)

Matkailun koulutus, restonomi (AMK)

Matkailun koulutuksessa Porvoo Campuksella hankitaan laaja liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen, myynti- ja palvelutaidot ja itsensä johtamistaidot. Matkailu opitaan hahmottamaan kansainvälisenä ja myös sähköisenä liiketoimintana. Asiakaspalvelua harjoitellaan työelämälähtöisesti yritysten ja toimeksiantajien kanssa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja vielä jollakin neljännellä kielellä. Matkailun toimintaympäristö tulee tutuksi. Opinnoissa voi erikoistua muuttuvan matkailumyynnin tai matkailupalveluiden ja -tapahtumien kehittämiseen.

Opinnoissa tutkitaan ja kehitetään matkailua projekteissa matkailualan yritysten ja muiden toimijoiden kanssa, ja joka lukukaudella on toimeksianto. Opintoihin kuuluvat myös työharjoittelu ja opinnäytetyö. Osan opinnoista voi tehdä ulkomailla tai esimerkiksi Start Up Schoolissa, joka kehittää yrittäjyyttä.

 

"Enpä osannut vielä 90-luvun loppupuolella aavistaa silloisen Helia-Porvoon ovesta ensimmäistä kertaa astuessani millaisiin seikkailuihin valitsemani ura minut johdattaisi. Olen saanut tehdä töitä matkatoimistossa Lontoossa, hotellissa Irlannissa, matkatoimistoissa Suomessa vaihtelevissa työtehtävissä ja nyt upeassa miljöössä Porvoon Taidetehtaalla. Työskentelen Porvoon kaupungin matkailutoimiston markkinointi- ja kehitysyksikössä markkinointisuunnittelijana.

Tehtävät sisältävät laajasti Porvoon ja lähialueiden hyväksi tehtävää markkinointi- ja kehitystyötä. Työnkuvaani kuuluu verkkosivujen suunnittelua, sisällöntuotantoa ja ylläpitoa. Tuotan markkinointimateriaalia ja suunnittelen toimenpiteitä yhdessä yrittäjien kanssa alueen matkailun kehittämiseksi. Suunnittelen ja toteutan tapahtumia ja hoidan markkinointia yhdessä tapahtumajärjestäjien kanssa. Nautin monipuolisesta työstä, jossa saan työskennellä niin tietotekniikan kuin ihmistenkin parissa.

Ammatinvalinta on tuonut eteen lukuisia hauskoja sattumuksia ja monenlaisia kiperiäkin paikkoja. Mieleen on painunut vaikkapa herttaisten mummojen nakkiongelma Reykjavikissa. Mummot kuljettivat evääksi Suomesta nakkipaketit, mutta luvattua jääkaappiapa ei hotellihuoneessa ollutkaan. Matkanjohtajana järjestin nakeille paikan hotellin keittiön jääkaapista ja iloinen lomatunnelma saatiin pelastettua.

Yksi haasteellisimmista päivistä lie WTC-tornien sortumisen jälkeinen päivä amerikkalaisia asiakkaita täynnä olevassa irlantilaisessa hotellissa. Lohdutimme hätääntyneitä, järjestelimme majoitusta jumissa oleville, autoimme kontaktoimaan perheenjäseniä ja sukulaisia kotona.

Näistä ja monista muista haasteista on selvitty niiden upeiden tyyppien kanssa ja ansiosta, joita matkailualalla työskentelee. Alan rautaiset ammattilaiset omaavat roiman annoksen hurttia huumoria, lehmän hermot, salamaakin nopeamman ongelmanratkaisukyvyn sekä ripauksen hullua luovuutta.

Monet seikkailut ovat vielä edessä, siispä niitä kohti innolla ja rinta rottingilla. Haaga-Heliasta olen saanut hyvät eväät tälle reissulle."

Sari Myllynen, matkailu- ja markkinointipäällikkö, Porvoon kaupungin matkailutoimisto

Kevään 2017 yhteishaku päivätoteutukseen

toimipiste: Porvoo

Syksyn 2017 yhteishaku päivätoteutukseen

toimipiste: Porvoo

  • tutkintonimike: restonomi (AMK), laajuus 210 op
  • hakuaika: 6.-20.9.2017 klo 15.00
  • ennakkoaineisto
  • valintakoe 31.10.2017
  • koulutus alkaa tammikuussa 2018
  • hakutilasto
  • hakutiedot Opintopolussa